Міська влада відреагувала на заяви Радуцького щодо \”Нової якості\”

Міська влада відреагувала на заяви Радуцького щодо \”Нової якості\”

Депутат Черкаської міської ради у своєму facebook повідомив, що на управлінську компанію \”Нова Якість\” сьогодні склали 6 актів.

\”Мер Бондаренко мабуть почув нарешті моє звернення щодо дій проти \”Нової Якості\”. Сьогодні на них складено 6 актів. Впевнений, що це тільки початок. Дякую Станіславу Коломійцю. Це підстави розірвати угоди через суд. Але негабарит – це пів роботи. Проблема ще є з утриманням будинків. Там така ж історія. Сподіваюсь, що інспекція не підведе\”, – йдеться у пості.

У свою чергу Станіслав Коломієць, начальник управління інспектування у своєму пості у facebook детально пояснив ситуацію із \”Новою Якістю\”:

\”Людське вступне слово.
Спершу, замість того, щоб насипати юридичні терміни, наведу зрозумілий кожному приклад. Ви робите вдома ремонт і наймаєте робітників поклеїти шпалери, підписуючи з ними відповідний договір. Клеять косо і криво, навіть тирять пару рулонів. Ви вмикаєте своє внутрішнє Управління інспектування ЧМР, оцінюєте якість робіт, як незадовільну, і далі що робите? – Правильно, розриваєте договір!

Так само і у випадку із ТОВ «Управлінська компанія Нова Якість» та містом Черкаси. Те, що роботи з вивезення сміття виконуються незадовільно – факт, який ми неодноразово засвідчували відповідними актами із належною фотофіксацією. Оскільки Управління інспектування ЧМР не є стороною договору між містом і Новою Якістю, ми не можемо впливати на договірні відносини, в тому числі і вимагати розірвання договору, а лише засвідчуємо неналежне виконання управлінською компанією покладених на неї зобов‘язань.

А тепер детальніше:

26.04.2019 між Виконавчим комітетом ЧМР та ТОВ «Сантехбудконструкція» (правонаступником якого наразі є ТОВ \”Управлінська компанія «Нова Якість «Благоустрій») було укладено Договір #1-26/04/19 на надання послуг з вивезення побутових відходів (великогабаритних та ремонтних) на території міста Черкаси. Відповідно до умов даного договору Замовник – Виконавчий комітет ЧМР має право вимагати від виконавця забезпечення безперервного надання послуг з вивезення відходів відповідно до графіка вивезення побутових відходів, а також вимог законодавства про відходи, санітарних норм і правил, правил надання послуг з вивезення побутових відходів, затверджених постановою КМУ від 10.12.2008 #1070, умов цього договору, актів замовника та рішень конкурсної комісії.
Договір може бути достроково розірваний за згодою сторін, також внаслідок односторонньої відмови від договору замовника, яка допускається у разі систематичного порушення виконавцем його умов (не менш як три порушення, встановлені за результатами контролю, проведеного замовником чи уповноваженими органами державного нагляду (контролю). Управління інспектування ж зі свого боку здійснює контроль за дотриманням учасниками у сфері благоустрою Правил благоустрою м.Черкаси. Невиконання умов Договору та його розірвання не відноситься до повноважень управління інспектування, адже воно не є стороною договору. Проте зі свого боку Управлінням інспектування на виконання доручення заступника міського голови Ігор Волошин проведено перевірки дотримання графіка та якості вивезення відходів УК «Нова якість» та складено відповідні акти зафіксованих порушень разом з фото зображеннями, які можуть слугувати підставою для розірвання договору.

Закінчу теж по-людськи: ситуація із Новою Якістю стала благодатним грунтом для інтриг і самопіару ряду чиновників міської ради. Наполегливо раджу припинити блазнювати і повернутись на своє місце – до роботи. Місто має бути чистим, а люди не повинні ставати заручниками ваших договорняків і кругової поруки\”.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x