У Набутівській ОТГ запрацювала амбулаторія

У Набутівській ОТГ запрацювала амбулаторія

Ще одну амбулаторію сімейної практики сімейної медицини відкрили на Черкащині. Відтепер сюди на прийом до лікарів розпочнуть приходити перші пацієнти з Набутівської ОТГ. Запуск таких об’єктів – у пріоритетах, відзначає очільник області Роман Боднар. Про це повідомляють у Черкаській ОДА.

Прийматимуть пацієнтів три лікарі загальної практики та сімейної медицини. Загалом із ними підписали декларації понад три тисячі жителів громади. Один із лікарів приїхав працювати в амбулаторію із Корсуня-Шевченківського. Його родину забезпечили житлом.

Розпочали будівництво амбулаторії у 2019 році, вартість робіт – майже 9 мільйонів гривень. Із них 10 % спрямували з бюджету ОТГ.

– По області завершення будівництва амбулаторій в активній фазі, – відзначає Роман Боднар. – До кінця року маємо в планах відкрити ще 15 таких об’єктів. Загалом Черкащина поповниться 55 новими або ж реконструйованими амбулаторіями. Програма підтримки триває до кінця року, хочемо використати передбачені кошти з максимальною користю для громадян. Кожна амбулаторія матиме свій автомобіль, що передбачено Стратегією розвитку області.

У Набутівській ОТГ запрацювала амбулаторія

Водночас у ході наради з головами ОТГ, яка відбулася у селі Нетеребка за участі народних депутатів та експертів Міністерства розвитку громад України, порушили питання доцільності зведення саме нових приміщень. Адже у непоодиноких випадках було б достатньо провести якісну реконструкцію вже наявних в громадах приміщень.

– У подальшому ж ми всі на місцях будемо більше дослухатися один до одного, – додав очільник області. – Це допоможе більш ефективно та зважено втілювати державні програми регіонального розвитку. Хочу роз’яснити ще один момент. Амбулаторії чи інші проекти – це не об’єкти для політичних спекуляцій і не привласнення напрацювань попередньої влади. Проблем з будівництвом вистачало. Існував ризик неосвоєння виділених коштів у визначені терміни. Наше завдання як менеджерів – оцінити ситуацію, направити процеси, аби успішно довести їх до логічного завершення. Подяка всім причетним до будівництва незалежно від політичної приналежності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x