Черкаських рятувальників фотографували з безпритульними тваринами

Черкаських рятувальників фотографували з безпритульними тваринами

Фотосесія в межах соціального благодійного проєкту «Черкаси – дружнє місто для людей і тварин» відбулася 28 липня в лікувально-консультаційному центрі ветеринарної медицини ТОВ «Ветта зоосвіт».

До заходу долучилися представники різних підрозділів ДСНС в Черкаській області. Їх разом із котами, які потребують допомоги (притулку, лікування) фотографували для створення календаря. Акція має на меті збір коштів для стерилізації безпритульних тварин.

Черкаських рятувальників фотографували з безпритульними тваринами

За словами співзасновниці проєкту, директорки Благодійного фонду «Родина ЛГ» Олени Гавриш, створення та розповсюдження календарів лише початок реалізації планів.

– За підрахунками волонтерів з БО «ДоброКіт» Яни Тябут і Черкаського міського товариства захисту тварин «Друг» Валентини Калініної, містян, представників комітетів самоорганізації населення, у місті близько п’яти тисяч безпритульних котів, які потребують лікування, операцій та підтримки. Ми мріємо, щоб місця, де тварин годують, були обладнанні, і щоб котики були вакциновані, стерилізовані, оброблені від блох. Для того, щоб діти могли з ними гратися, – зауважила Олена Гавриш та додала, що на основі підрахунків з електронних анкет була створена мапа скупчення котів у різних районах міста. Відповідно до результатів, вони подають проєкт на Громадський бюджет міста, аби отримати кошти на стерилізацію котів у 2021 році.

Черкаських рятувальників фотографували з безпритульними тваринами

Організатори проєкту планують знайти господарів для хворих тварин, яких сфотографували для календаря, а також допомогти іншим тваринам за рахунок зібраних коштів.

У проєкті взяли участь черкаські фотографині – Анна Криворотова та Лана Кравченко. Результатом буде календар із світлинами 12 службовців та котиків.

Представники ДСНС в Черкаській області не вперше долучаються до благодійних проєктів. Це люди, які виконують бойові завдання та бувають у «гарячих» точках, а саме брали участь у рятувальних роботах на Сході та в Чорнобилі.

Черкаських рятувальників фотографували з безпритульними тваринами

– Наша служба спрямована на те, щоб надавати допомогу, насамперед, людям, але ми не забуваємо і про тварин. Цей проєкт повинен залучити більше охочих, які готові долучитися до благодійності. Кожен може стати рятувальником, прийти сюди і взяти когось додому з притулку. І дати тваринам шанс на нове життя, – зазначив провідний фахівець Центру пропаганди і управління Державної служби та надзвичайних ситуацій Черкаської області Костянтин Проценко.

Заступник начальника другої державної пожежно-рятувальної частини Андрій Лисак розповідає, що охоче взяв участь у благодійному соціальному проєкті, який направлений на допомогу тваринам, що позбавлені людського піклування.

– Я люблю тварин, іноді їх підгодовую. Узагалі, вважаю, що рятувальники мають високий рейтинг довіри в суспільстві, а тому зможуть залучити небайдужих людей до допомоги тваринам, – додав Андрій Лисак.

Дар\’я Роженкова
Світлини – Нікіта Худов

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x