Черкащина стала пілотною для втілення канадійської ініціативи із залучення інвестицій

Черкащина стала пілотною для втілення канадійської ініціативи із залучення інвестицій

Черкащина стала пілотною областю, де реалізовуватимуть ініціативу «Сприяння реалізації регіональних інвестиційних проектів в Україні». Її втілюватимуть в межах п’ятирічного проекту від компанії Alinea International «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), що впроваджується коштом Уряду Канади. Переваги запровадження цієї ініціативи для Черкащини вчора обговорили в ОДА очільник області Роман Боднар та представники проекту. Про це інформують у Черкаській ОДА.

Про ініціативу та ключові її положення розповіли представник проєкту SURGe Віталій Белецький та група радників ініціативи Юрій Третяк, Анатолій Ткачук, Олена Нижник і Василь Федюк. Суть проєкту полягає у тому, щоби саме громада обирала пріоритетні напрямки публічного інвестування залежно від власних потреб. У пріоритеті – об’єднані територіальні громади, підвищення їхнього потенціалу. Зокрема експерти допомагатимуть виявляти інвестиційні потреби ОТГ, готувати проекти та втілювати їх. Залучатимемо до роботи й нашу Агенцію регіонального розвитку, яка уже має досвід аналогічної роботи з громадами.

– Канада є ключовим партнером України, – зауважує Роман Боднар. – Нині ця країна втілює у нас 13 своїх проектів. Черкащина ж стала частиною одного з них, як першопроходець. Ми налаштовані на конкретні результати та роботу, яка збагатить досвід кожного з нас. Разом з командою ми виокремили два стратегічних ключових шляхи розвитку Черкащини, які є взаємодоповнюваними та взаємопоєднуваними. Перший великий напрямок – формування спроможної економіки. Другий – покращення якості життя, а це й освіта, культура, безпека, екологія. Стала економіка формує інвестиції для розвитку та покращення якості життя. Останнє формує кадровий потенціал із освічених кваліфікованих людей, які прагнуть працювати вдома. У цьому плані для нас важливий досвід та консультації міжнародних експертів.

Під час зустрічі з ключових стейкхолдерами Черкащини, експерти також представили та обговорили основні принципи, методологію та спільний план реалізації ініціативи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x