Голови ОСББ вимагають виплатити понад 9 мільйонів

Голови ОСББ вимагають виплатити понад 9 мільйонів

Представники Об\’єднання співвласників багатоквартирного будинку зібралася на попереджувальний мітинг біля Черкаської міської ради 30 липня. Про це повідомляє кореспондент інформаційного агентства «Нова Доба».

Мітингувальники вимагали, аби їхнім ОСББ виплатили 9,6 млн грн, які були обіцяні владою за програмою співфінансування. За словами голови громадської спілки Черкаська асоціація ОСББ та ЖБК «На варті» Володимира Друмашка, вони неодноразово зверталися до представників влади, влаштовували мітинги, приходили на міськвиконкоми, аби вирішити питання щодо виплати заборгованості.

Голови ОСББ вимагають виплатити понад 9 мільйонів



– Це попереджувальна акція, щоб чиновники зрозуміли, наскільки в нас серйозні настрої. Ми дали термін до 6 серпня, аби можновладці розробили механізм та озвучили конкретні дії для вирішення питань, які порушені в зверненні. Якщо цього чиновники не зроблять, то ми розпочнемо збір підписів щодо висловлення недовіри міському голові та Виконавчому комітету ЧМР. А далі пропонуватимемо, аби за це проголосували на сесії, – зауважив Володимир Друмашко та додав, що необхідно, аби міська влада не підписувала документи про фінансування інших проєктів, поки не розрахується з боргами.

Голова ОСББ Юлія Остапчук розповіла, що лише спільними зусиллями, публічними виступами можна вплину на владу.


– Ми проводили капітальний ремонт ліфта нашого будинку в 2019 році. Міськрада заборгувала нам співфінансування на понад 33 тисячі гривень. Ми виконали свої забов’язання – виплатили 30 %. Відповідно до програми, міська влада погасити решту. Але ми так і не отримали коштів, – зауважила Юлія Остапчук.

Підрядники, яких винаймали голови ОСББ, погрожують зверненням до суду в зв’язку із заборгованістю.

– Ми платимо працівникам, виплачуємо податки, закуповуємо будматеріали за кошти, які взяли в кредит. І довелося це робити через те, що ми повірили у програму і департаменту ЖКК, керівник якого обіцяв вчасно відшкодовувати витрати, – зауважив директор підрядного підприємства Сергій Зінченко.

Заступник директора департаменту ЖКК Черкаської міськради Андрій Наумчук розповів, що проблема виникла ще минулого року, коли не вистачило бюджетних коштів, аби розрахуватися із підрядниками і, зокрема, ОСББ. Тоді довелося перенести виплату заборгованості на 2020 рік.

Голови ОСББ вимагають виплатити понад 9 мільйонів


– У цьому році, у зв’язку із ситуацією з карантином, наповнення бюджету не відповідає планам, тому, проблема досі не вирішена. Згідно із помісячним планом виплат, у вересні планують виділити один мільйон гривень, а в жовтні – чотири. У планах погасити цю заборгованість цьогоріч, – зауважив Наумчук та додав, що зараз розглядається один із варіантів виплати заборгованості, а саме, можливості збору зекономлених коштів у всіх департаментах Черкаської міської ради.

Представники ОСББ подали письмове звернення на ім\’я міського голови Черкас Анатолія Бондаренка.Серед вимог вони виокремили:
– повне погашення заборгованості 56 черкаським ОСББ протягом серпня 2020 року;
– розробку графіку погашення заборгованості щодо відшкодування коштів за програмою співфінансування;
– заборонити директору ЖКХ ЧМР підписувати фінансові документи на оплату інших витрат, окрім захищених статей, до остаточного виконання розрахунків за забов’язаністю перед ОСББ;
– відшкодувати кошти ОСББ щодо співфінансування капітальних ремонтів у ліфтах у 2020 році та інше.

Більше світлин тут

Голови ОСББ вимагають виплатити понад 9 мільйонів


Голови ОСББ вимагають виплатити понад 9 мільйонів

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x