Плазма-центр відкрили в Черкасах (ВІДЕО)

Плазма-центр відкрили в Черкасах (ВІДЕО)

Черкаський обласний центр служби крові Черкаси-Плазма відкрили в місті 30 липня. Про це повідомляє кореспондент інформаційного агентства «Нова Доба».

Два роки тому приміщення станції передали в оренду компанії «Біофарма». Зараз зробили ремонт та закупили нове обладнання. Центр служби крові почав приймати донорів. Одним з них став співак, який родом із Черкащини, Олег Винник. Він розповідає, що здає кров удруге.

За словами першого президента компанії «Біофарма» Костянтина Єфрименка, це вже п’ятий центр в Україні. У Черкасах збудований останній, тому він є найсучаснішим. На створення інвестували три мільйони доларів. Потужність центру – 8 тисяч літрів якісних компонентів крові та близько 35 тисяч літрів плазми на рік.


– Ми відкриваємо в Черкасах центр, а отже, цим розпочинаємо незворотні зміни в службі крові України. Плазма-центр у Черкасах відповідає останнім вимогам науки та медицини,– зауважив Костянтин Єфрименко.

У центрі «Черкаси-Плазма» наявне унікальне обладнання та системи, які працюють за ПЦР методом компанії «Rosh». Організатори зазначають, що такого обладнання не має жодна організація в Україні.

За словами заступника міністра охорони здоров’я Віктора Ляшко, нещодавно в законодавстві відбулися зміни. Президент України підписав закон, який дозволяє приватним структурам забирати плазму. У першому читанні ухвалена нова редакція закону «Про донорство крові», яка дозволяє запроваджувати державне приватне партнерство.

За словами голови Черкаської ОДА Романа Боднара, плазма-центр у Черкасах є новим рівнем у розвитку діагностики.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x