В УДПУ відбулись урочистості з нагоди присвоєння студентам первинного офіцерського звання

В УДПУ відбулись урочистості з нагоди присвоєння студентам первинного офіцерського звання

Днями в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулось святкове патріотичне і вже традиційне дійство – 98 студентам, які пройшли повний курс військової підготовки та склали присягу на вірність народу України, присвоїли первинне військове звання «Молодший лейтенант запасу».
Цьогорічний випуск офіцерів запасу в УДПУ третій. Славна когорта студентів, які були одночасно і курсантами кафедри військової підготовки Сумського державного університету та Військової академії міста Одеси, поповнили офіцерські ряди. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі УДПУ.

В УДПУ відбулись урочистості з нагоди присвоєння студентам первинного офіцерського звання

В урочистостях з цієї нагоди взяли участь: проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Ревнюк; викладач кафедри загальновійськової підготовки Військової академії м.Одеса, підполковник запасу Анатолій Гайдабура; завідувач кафедри загальновійськової підготовки Військової академії м.Одеса, полковник запасу Олександр Супруненко; начальник кафедри підготовки офіцерів запасу Сумського державного університету, полковник, кандидат технічних наук, доцент Микола Ляпа; заступник начальника Уманського гарнізону з виховної роботи, підполковник Володимир Печенюк; завідувач військово-мобілізаційного відділу УДПУ, підполковник запасу Ігор Горбонос, а також викладачі, батьки, студенти та їхні друзі.

В УДПУ відбулись урочистості з нагоди присвоєння студентам первинного офіцерського звання

Під звуки Гімну України, що відкрив святковий захід, гордо стоять юнаки та дівчата, для яких цей день став особливим. Їхні серця переповнені хвилюванням, радістю й гордістю водночас. Проголошуючи високі слова клятви «Служу народу України!», курсанти одержали свої перші погони.
Від імені ректора УДПУ імені Павла Тичини, професора Олександра Безлюдного із вітальним словом до курсантів звернулася проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Ревнюк. Вона висловила впевненість, що кожний студент, якому присвоєно почесне звання, буде сумлінно виконувати свій службовий обов’язок в ім’я збереження добра, миру та спокою в Україні. Запрошені на свято почесні гості, досвідчені військові – полковник запасу Олександр Супруненко (Військова академія м. Одеса) та полковник Микола Ляпа (Сумський державний університет) – також побажали, щоб молоді не довелося застосовувати набуті практичні знання серед вогню і смерті, а ще – цінувати честь і гідність, залишатися достойними звання патріотів України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x