Як захиститися від насильства?

Як захиститися від насильства?

На жінку в потязі «Маріуполь-Київ» скоєно напад 31 липня. Тричі судимий уродженець Запоріжжя побив та намагався зґвалтувати пасажирку, яка їхала разом із сином. Нападника затримали та арештували на два місяці. Про це повідомляє ТСН.

Кореспонденти інформаційного агентства «Нова Доба» поцікавилися в черкасців, що необхідно, аби запобігти нападам у потягах.

Ольга Настояща, 72 роки, пенсіонерка:

– У мене теж колись в юності трапився подібний випадок. На жаль, я не побачила обличчя нападника, тому не змогла звернутися до правоохоронних органів. Після цього інциденту залишилася психологічна травма на все життя. На жаль, зараз можновладці не сприяють урегулюванню цих питань. Усім жінкам, які зазнали насильства, раджу приходити в поліцію і вирішувати цю проблему.

 

Альона Постоленко, 20 років, студентка:

– Я не знаю, що варто робити жінці під час скоєння нападу. Навіть коли жертва кликатиме на допомогу, маловірогідно, що її почують. Під час моєї поїздки один пасажир теж хуліганив і провідниця не могла його заспокоїти. Щоб зменшити кількість випадків насильства в потягах – необхідно брати на роботу чоловіків із хорошою фізичною підготовкою або ж кількох правоохоронців, які миттєво реагували б на правопорушення.

 

Галина Владиморенко, 53 роки, безробітня:

– У подібній ситуації жінці залишається робити лише одне – самооборонятися. Добре, якщо жертва матиме змогу самотужки відбитися від нападника, бо бувають випадки, коли ґвалтують пенсіонерок чи молодих дівчат. Зараз правоохоронці пасивно реагують на запити жертв. Аби пасажири були обізнані, можновладці повинні хоча б сприяти інформуванню суспільства в ЗМІ.

 

Віталій Дрозденко, 23 роки, маркетолог:

– Я вважаю, що жінкам варто одразу кликати на допомогу та опиратися нападнику. Також необхідно звернутися до провідників чи натискати стопкран. Представники влади можуть розробити та встановити спеціальні екстренні кнопки у вагонах. На мою думку, щоб мінімізувати кількість нападів необхідно, щоб провідники постійно чергували.

 

Вадим Половник, 60 років, пенсіонер:

– Жінка беззахисна в купе, тому необхідно, щоб її хтось супроводжував. Під час нападу варто голосно кричати, намагатися дати відсіч, стукати у стінку до сусідів. Обурює бездіяльність провідників, оскільки постраждала доїхала аж до Києва. Потрібно, щоб поліція патрулювала рейси та залучала працівників потягу.

 

Наталія Кузнєцова та Владислав Очеретяний для «Нової Доби»

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x