Олександр Згіблов: «Із цією владою Черкаси втратили можливість розширити свої межі і захистити важливі об’єкти»

Олександр Згіблов: «Із цією владою Черкаси втратили можливість розширити свої межі і захистити важливі об’єкти»

Черкаси втратили можливість розширюватися – такий результат керування містом нинішньої владою. Скоро черкасці можуть також позбутися кладовища, сміттєзвалища, водозабору і водного плеса. Нині в місті про стратегію і бачення майбутнього забули. Про це заявив Олександр Згіблов, депутат Черкаської міської ради від Партії вільних демократів.

За його словами, два роки тому він пропонував міський владі Черкас розпочати процес приєднання навколишніх сіл до обласного центру. Для цього представники влади мали зібрати громади Червоної Слободи, Геронимівки, Руської Поляни, Свидівка і Благодатного, щоб обговорити із ними перспективи такого об’єднання. Подати свої пропозиції до Перспективного плану, розпочати діалог із Кабінетом Міністрів. Таке об’єднання надало б перспективи для розвитку і захисту важливих міських об’єктів. Проте жодного руху у цьому напрямку не було зроблено. Черкаси опинилися затиснутими між новоутвореними ОТГ та Дніпром.

«У Черкасах склалася катастрофічна ситуація. Стратегічні об’єкти перебувають на територіях різних ОТГ. Наприклад, водозабір, з якого п’є воду 300-тисячне місто, розташоване на території Свидівоцької ОТГ, кладовище – на території Хуторів, очисні – Червонослобідської ОТГ, сміттєзвалище – на території Геронимівської ОТГ, а водне плесо – Іркліївської ОТГ. В один прекрасний момент нам можуть перекрити доступ до наших об’єктів», − говорить Олександр Згіблов.

План розширення Черкас мав стати планом розвитку міста на багато років наперед. Олександр Згіблов переконаний, що міській владі треба думати не про забудову пляжів Черкас багатоповерхівками, а про розширення міста, захист стратегічних об’єктів і можливість перетворити Черкаси на комфортне місто для проживання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
тамара

Селяни не захочуть до міста приєднатись. Буде те що з Дахнівкою, пообрізали землю біля будинків в людей до 10 соток залишили, набудували собі маєтки на островах, свої бізнеси повідкривали а навіть доріг не зробили.

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x