Олександра Дзигал: «Болить – перестане»

Олександра Дзигал: «Болить – перестане»

Людей надихають люди, а особливо – їхні практичні досягнення. Тому, аби відродити рубрику «Здоровим бути – модно» ми вирішили почати зі спілкування із молодою, але дуже перспективною тренеркою, фітнес-моделлю та просто красивою і здоровою дівчиною – Олександрою Дзигал.

Усього за рік юна спортсменка встигла перекваліфікуватися зі студентки у персонального тренера та взяти участь у двох змаганнях всеукраїнського рівня, на одному із яких виборола бронзову нагороду.

– Все почалося із того, що я просто одного дня прийшла у тренажерний зал, аби підтягнути своє тіло й стати здоровішою, – згадує Олександра. – Тоді мені й на думку не могло спасти, що навчання й майбутнє редактора-видавця зможе замінити тренерська робота і спорт.

Олександра Дзигал: «Болить – перестане» Однак її можливості й потенціал розгледіли тренери Любов Безпальча та Микола Сікачіна й запропонували дівчині спробувати себе у ролі фітнес-моделі. Відтоді почалися складні випробування, переформатування стилю харчування та складні тренування. Адже бодібілдинг – це фактично будівництво власного тіла. Як у будинку, цеглинка за цеглинкою, так і тут – м\’яз за м\’язом вибудовується образ.

Згодом Олександра зрозуміла, що може не лише тренуватися, а й тренувати, допомагати людям, особливо дівчатам, ставати красивішими. Нині Олександра Дзигал як тренерка вже має власну базу клієнтів. Деяким юна тренерка надає послуги навіть дистанційно.

– До кожного клієнта – індивідуальний підхід. Особливу увагу звертаю на їхнє харчування, оскільки сама знаю, що від харчування залежить очевидність результату. Прораховую відповідну кількість білків, жирів та вуглеводів й створюю програми харчування, – розповідає Олександра. – Ви здивуєтеся, але кількість страв, саме здорових страв, які допоможуть вам наситися і при цьому не зіпсувати власне тіло досить різноманітний.

У планах дівчини –розвивати себе у ролі тренера, брати й надалі участь у змаганнях із бодібілдингу, пробувати себе там у різних категоріях. Наразі Олександра працює не лише практично, а й теоретично – увесь вільний від роботи й тренувань час дівчина читає відповідну професійну літературу із фізичної культури, спорту та здорового харчування.

– Людина я зайнята, а тому, навіть, щоб вчасно харчуватися, ставлю на телефоні відповідну кількість нагадувань та будильників, щоб не пропустити прийом їжі. Це – кожні 2,5-3 години, адже я надаю перевагу так званому «дробному» харчуванню. За цей час мені вдалося зрозуміти, що їсти потрібно не для задоволення, а для того, щоб надати організмові необхідну кількість енергії, мінералів та мікроелементів, які підтримуватимуть його життєздатність і красу. Це ж і прагну донести своїм клієнтам.

Дівчина переконана, що спортивний зал – це не місце для селфі, як нині багато людей вважають. Це – храм, де ти присвячуєш певний час для себе і самовіддано працюєш для того, аби створити тіло своєї мрії. Так працює і Олександра, заохочуючи до цього інших. Відвідавши її сторінку у соціальних мережах, ми помітили велику кількість мотиваційних дописів, слів підтримки та різноманітних рецептів. Таким чином дівчина підтримує і надихає своїх друзів.

Рубрика «Здоровим бути – модно» вирішила часточку цього натхнення взяти і для своїх читачів, тому ми запитали у юної тренерки ТОП-3 поради для тих, хто хоче долучитися до здорового способу життя і почати тренуватися.
Отже:
1. Дисципліна. Пропускати тренування через поганий настрій або, якнайчастіше, через лінь — означає гальмувати результат. До занять потрібно обрати серйозний підхід і планувати свій час.
2. Режим харчування. Заняття без дієти — витрачений намарно час. Тож будьте уважними до того, що потрапляє у ваш шлунок.
3. Не бійтеся робити помилки — для цього й потрібен тренер, аби вказати вам на них та виправити.

Будьте натхненними і здоровими, адже це – справжня мода, яка ніколи не зійде зі світової сцени!

спілкувалась Анна Крутіхіна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x