Сьогодні на Черкащині хмарно, але спекотно

Сьогодні на Черкащині хмарно, але спекотно

Антициклон з північного сходу формує погодні умови нашого регіону. Тому сьогодні очікується невелика хмарність. Без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура по області 27..32º, у Черкасах 29..31º. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

 

Атмосферний тиск дещо підвищиться, відносна вологість повітря зменшиться. Температура води у Дніпрі в Черкасах на 8 годину ранку 24°С.

 

Зранку температура повітря – 24º, вітер південний 1 м/с, відносна вологість повітря 46%, атмосферний тиск 753 мм. рт. ст.

 

Літо вступило в пору поважної зрілості й неспішності. Прийшов серпень… Це найбагатший на дари природи місяць. Назва говорить сама за себе: походить вона від слова «серп» – головного знаряддя праці хлібороба. Не випадково кажуть: «один серпневий день рік годує» або «серпень втоми не знає – все збирає, припасає».

 

Інші назви, що існували в народі, також про жнива свідчили: копень, густар (від густого врожаю на полях та в садках), хлібочол, жнивець, зоряничник (пора дозрівання зерна), городник, прибериха-припасиха, барильник. Ще одна версія походження говорить про те, що назва місяця походить від слова серпанок – легкої пелени, що спускається з неба й огортає землю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x