На головному каналізаційному колекторі Черкас тривають ремонтні роботи

На головному каналізаційному колекторі Черкас тривають ремонтні роботи

Ліквідація наслідків аварії на головному каналізаційному колекторі триває на розі вулиць 30-річчя Перемоги – Сумгаїтська. На початку липня тут майже одночасно відбулося декілька провалів через руйнування мережі. Нині вдалося замінити 130 метрів трубопроводу із запланованих 530. Про це повідомляє пресслужба «Черкасиводоканал».

Працівники підприємства спільно з підрядною організацією замінюють труби методом горизонтально-направленого буріння. Цю технологію застосовують під час ремонту комунікацій у міських умовах. Опрацьований метод сприяє економії матеріальних ресурсів, прискорює процес перекладання мереж та мінімізує руйнування міської інфраструктури.

За словами директора «Черкасиводоканал» Сергія Овчаренка, вперше горизонтально-направлене буріння працівники застосували весною цьогоріч на вул. Новопричистенській, де переконалися в ефективності та оперативності заміни аварійних мереж.

– Орієнтовно ми порахували, що вартість виконання даної роботи по вул. 30-річчя Перемоги буде в межах 9 млн грн. Процес санації колектора коштує близько 5 млн грн, а ще варто враховувати супутні роботи: монтаж тимчасових мереж та насосних агрегатів для перекачки стоків та нових оглядових колодязів, приєднання нового трубопроводу, благоустрій території після завершення робіт. Стосовно коштів, ми сподіваємося на фінансову підтримку міської ради, бо чинний тариф не відшкодовує повною мірою усі ті витрати та видатки, які ми несемо, – додав Овчаренко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x