Верховна Рада почала працювати для встановлення миру

Верховна Рада почала працювати для встановлення миру

Ввечері 20 лютого Верховна Рада на своєму екстреному засіданні прийняла постанову, яким засудила застосування насилля, яке призвело до загибелі громадян України, катувань і інших злочинів проти людяності.

Своєю постановою Верховна Рада України зобов’язала Кабінет міністрів, СБУ, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство оборони України і інші воєнізовані угруповання негайно припинити застосування сили і заборонити використання будь-яких видів озброєння і спеціальних засобів проти громадян України.
Також Верховна Рада заборонила проведення антитерористичної операції, рішення про проведення якої було оголошено СБУ і антитерористичним центром.

Парламент зобов’язав СБУ і МВС невідкладно відмінити рішення про проведення на території України антитерористичної операції і забезпечити повернення військо службовців до місць їх постійної дислокації.
За дані рішення проголосували 236 депутатів, які прийшли на вечірнє екстрене засідання. Серед них були й депутати від Черкащини Антон Яценко, Геннадій Бобов, Володимир Зубик, Михайло Поплавський, Леонід Даценко, Микола Томенко, Ірина Геращенко, Віктор Тимошенко, Валентин Ничипоренко та інші.

Першим результатом прийнятих рішень стало те, що деякі військові частини відмовилися вирушати на Київ. Наприклад, таке рішення прийняв командир 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади після того, як Верховна Рада проголосувала за ці постанови. Військовослужбовці повернулися додому і не збираються їхати на Київ. Відмовилися від участі в протистоянні багато підрозділів МВС, командири яких виступили із публічними заявами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x