На Черкащині через спалювання сухої трави сталося 6 пожеж

На Черкащині через спалювання сухої трави сталося 6 пожеж

Впродовж минулої доби, 5 серпня, пожежно-рятувальні підрозділи області 6 разів залучалися на ліквідацію пожеж сухої рослинності на відкритих територіях. Про це повідомляють в ДСНС України в Черкаській області.

 

Так, у селі Паланочка Маньківського району, виникла пожежа стерні на полі. Вогонь, що охопив площу у 800 м.кв. оперативно ліквідували маньківські рятувальники, які прибули до місця події.

 

На відкритих територіях у Лисянському, Катеринопільському та Жашківському районах вогнеборці приборкали пожежі сухої трави на загальній площі понад гектар.

 

Ще одна пожежі сухотрав᾿я була ліквідована на території приватного домоволодіння у місті Звенигородка. На Смілянщині, у селі Сунки, пожежні ліквідували займання сміття, вогонь якого перекинувся на недіючу надвірну споруду.

 

За попередніми даними, причиною пожеж у всіх випадках стало необережне поводження з вогнем.

 

Фахівці Служби порятунку закликають громадян бути свідомими та відповідальними: дотримуйтесь правил пожежної безпеки в екосистемах та не провокуйте пожеж у природних екосистемах. Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

 

Окремо звертаємось до керівників сільгосппідприємств та організацій, фермерів та власників приватних господарств з проханням припинити спалювати стерню і використовувати сучасні методи її прибирання! Адже незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та, як наслідок, призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв. Дбайте про стан навколишнього середовища!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x