У Черкаси прибули учасники навколосвітнього автопробігу

У Черкаси прибули учасники навколосвітнього автопробігу

Учасники навколосвітнього автопробігу «Подаруй надію» відвідали Черкаський обласний центр служби крові 5-6 серпня. Про це повідомляє кореспондент інформаційного видання «Нова Доба».

Автори проєкту – Андрій Закутній та його 16-річний син Андрій, який хворий на гемофілію. Представники збирають кошти для лікування дітей з інвалідністю та побудову всеукраїнського дитячого реабілітаційного центру.

За словами Андрія Закутнього старшого, популяризація донорства нині є актуальним питанням.

– Ми були на екскурсії в подібному центрі в Сумах. Сьогодні разом із сином переконалися, що «Черкаси-Плазма» має високотехнологічне обладнання та інноваційні системи. Цією акцією ми хочемо привернути увагу до проблем українських дітей з інвалідністю. Зустрічі з очільниками міст та спілкування з директорами лікувальних закладів покращують рівень поінформованості про гемофілію, хворобу Віллебранда та інші коагулопатії, – сказав Закутній.

16-річний Андрій має невиліковне захворювання – гемофілію. Він розповів, що планує відвідати інші українські міста та іноземні країни, аби привернути увагу до проблем дітей з інвалідністю та цією хворобою зокрема.

Заступник директора Черкаського обласного центру служби крові Ярослав Березань зазначив, що є певна кількість препаратів, які виготовлені лише з компонентів крові та плазми.

– Ці медикаменти випускають для людей, які хворі на гемофілію, коронавірусну інфекцію та вагітних, якщо є резус-конфлікт між батьками дитини. Велика кількість плазми та крові в центрі забезпечує стабільність стану здоров’я пацієнтів. У період пандемії чисельність донорів збільшилася вдівічі. У липні здали кров та плазму понад 1,5 тисячі охочих, – додав Березань.

Довідково: маршрут навколосвітнього автопробігу проходитиме через більшість обласних центрів України, країни Євросоюзу, Великобританію, Канаду, США, Південну Америку, Африку, Близький Схід, Австралію, Азію, Японію. Учасники планують проїхати через п`ять континентів та понад 65 країн світу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x