Лісівники Черкащини облаштували цьогоріч 9 тисяч кілометрів мінералізованих смуг

Лісівники Черкащини облаштували цьогоріч 9 тисяч кілометрів мінералізованих смуг

Мінералізована смуга – це штучно створений протипожежний бар’єр, шляхом очищення певної ділянки території, що межує з лісовим масивом, від горючих матеріалів. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Облаштування мінералізованих смуг у лісах – це один із ефективних методів боротьби з лісовими пожежами. З початку 2020 року держлісгоспи Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства створили 1995 км нових мінералізованих смуг та здійснили догляд за 6834 км існуючих. Загалом проклали майже 9 тисяч кілометрів мінералізованих смуг.

Території з молодими насадженнями, особливо хвойними, обов’язково захищаються мінсмугами. Облаштовують їх лісівники також вздовж доріг та на межі з сільгоспугіддями.

Окрім створення нових смуг, кілька разів на рік працівники лісової галузі проводять догляд за вже існуючими, так як накопичення шару горючих матеріалів (хвоя, листя, гілки, трава) відбувається постійно. Для контролю якості смуги проводиться візуальна оцінка ступеня мінералізації, тобто відкритості шару ґрунту. У комплексі заходів оцінюється ступінь охоплення мережею мінералізованих смуг всієї території лісового масиву.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x