У Черкасах стартує акція «16 днів проти гендерного насилля»

У Черкасах стартує акція «16 днів проти гендерного насилля»

Протягом 16 днів у Черкасах жінкам розповідатимуть про насильство, проводитимуть тематичні майстер-класи і презентуватимуть фотовиставку, учасницями якої стали жінки, що зазнали насильства. Так відбудеться акція «16 днів проти насильства», що проходить в межах національної кампанії під гаслом «Насильству немає виправдання».

Сьогодні у прес-центрі видання «Нова Доба» відбувся круглий стіл, присвяченій тематиці насилля над жінками. Організатори та партнери акції розповіли про свою діяльність, плани та активності.
– У межах акції плануємо презентувати черкасцям і фотовиставку, створити яку допоміг нам Ігор Єфімов, і художню виставку мисткині Ольги Краснодимської, а також провести низку майстер-класів, інформаційні заняття та показ художніх фільмів, – розповідає Альона Шандрак, представник «Мережа ЛЖВ» у Черкасах. – Однак усе це відбуватиметься довкола теми насильства над жінками, особливо в сім’ї, насильство над ВІЛ-позитивними жінками. Ми хочемо донести основну тезу, що насильство терпіти не можна, і суспільство не байдуже до тих жінок, що потрапили в складну ситуацію.

Як зазначила Світлана Фьодорова, представник представник «Мережа ЛЖВ» у Черкасах, подібний захід відбувається у Черкасах вже вчетверте. Однак об’єднати свої зусилля і залучити партнерів-однодумців вирішили вперше. Все – аби залучити якомога більше людей для поширення інформації про цю проблему. На всеукраїнському рівні акції підтримують ще такі організації, як «Позитивні жінки».

– Найперше, ми хочемо створити цілодобову гарячу лінію допомоги для жінок, яким потрібна допомога, а також створити кризовий центр, де жінки, що зазнали насильства, можуть отримати підтримку і консультації. Водночас запланувати низку лекцій для освітніх закладів, – розповідає Світлана Фьодорова.

Партнер акції ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» вже долучилася і до проведення лекцій – відсьогодні розпочинається цикл відповідних семінарів, присвячених темі насильства. Про це розповіла фахівець ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» Людмила Проценко.
– Учора на просторах Інтернету знайшла соціальний ролик, у якому взяли участь високопосадовці нашої держави, і зрозуміла, що недарма підключилися до акції і робимо те, що допомагає жінкам почати нове життя.

Водночас тренерка із самооборони та громадська активістка Анна Тарапата у межах акції пропонує жінкам відвідати відкриті уроки із самооборони, що відбуватимуться 29 листопада та 8 грудня. Там пояснять і причини нападів на жінок, відпрацьовуватимуть прийоми, які допоможуть захиститися та розповідатимуть, як вберегтися від нападу.

Так протягом 16 днів у Черкасах усіма способами містянам небайдужі до цієї проблеми активісти поширюватимуть інформацію, що, можливо, комусь допоможе вибратися із замкнутого кола «життя в насильстві».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x