На вихідних на Черкащині буде сонячно і сухо

За прогнозом, у вихідні, в атмосфері над Україною збережеться антициклональний характер циркуляції повітряних мас, тому буде сонячно та сухо з температурами вночі 13-18º, вдень 26-31º. Про це повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

 

На новому тижні погода дещо зміниться. Активізуються атмосферні фронти, збільшиться хмарність. Із північними вітрами до нас почне поступати більш прохолодне повітря що поступово знизить денну температуру до 22-27º. В окремі дні місцями пройдуть грозові дощі. Температурний фон знову відповідатиме нормі на цей час.

 

 

Вже тиждень в атмосферній циркуляції над Європою домінує антициклональне баричне поле з центром над Балтикою. На підвищеному температурному фоні утримується суттєвий дефіцит опадів, що посилює ґрунтову засуху та ускладнює ситуацію з горимістю в екосистемах області.

 

Так, запаси продуктивної вологи в метровому шарі ґрунту на більшості площ під всіма культурами практично вичерпані. За візуальним визначенням, стан зволоження верхнього шару ґрунту оцінюється як сухий. Але тривалі рясні роси в нічні та ранкові години підтримували життєдіяльність рослин. Агрометеорологічні умови підготовки площ під сівбу озимого ріпаку, оптимальні строки якої припадають на період 10-25 серпня, несприятливі.

 

Зараз на Черкащині надзвичайний 5 клас пожежної небезпеки. Тому не слід спалювати пожнивні рештки та стерню після збирання врожаю. Варто відмітити, що із 8 серпня на Черкащині розпочинається сезон полювання на пернату дичину, відповідно ризик виникнення пожеж збільшується. Мисливцям варто утриматися від розведення вогню у лісах та на торфовищах, щоб не допустити виникнення масштабних пожеж.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x