В області напинатимуть «Вітрила Черкащини»

В області напинатимуть «Вітрила Черкащини»

Упродовж трьох днів Черкащину єднатимуть «Вітрила» та надихатимуть «нескорені». «Ротарі Клуб Черкаси» спільно з командою Ігор нескорених цими вихідними проводять в області масштабний спортивно-інформаційний захід «Вітрила Черкащини». Про програму заходу розповіли сьогодні в ОДА, йдеться на сайті.

Організовують захід громадська організації «Козацькі вітрила» спільно з «Ротарі Клуб Черкаси». З-поміж інших, організаційно та фінансово підтримує також і Черкаська облдержадміністрація.

– З «ротарійцями» Черкащини у нас уже склалися майже дружні стосунки. Люди не байдужі, не шукають винних, а шукають способи та інструменти, як реалізувати свої ідеї, яких дуже багато. Разом ми працювали над тим, аби відновити роботу вітрильної школи, яка працювала в області з шістдесятих і до 1992 року. Черкащанам поталанило жити на великій річці – Дніпрі. Було би дивно, якби ми не використовували цю перевагу. Традиційно і вітрильний спорт, і веслувальний розвивався тут багато років. Втім останнім часом потенціал, яки маємо, не був використаний належно. Зараз розбираємося з причинами та їх усуненням, – говорить голова ОДА Роман Боднар.

Ініціював процес відновлення роботи школи учасник збірної України «Ігор нескорених» Сергій Прядка. Своїми діями він надихає та мотивує. Нині вітрильний спорт для дітей курує його ГО «Козацькі вітрила». Надалі ж у планах створити школу олімпійського резерву.

Співорганізаторка заходу та представниця «Ротарі Клуб Черкаси» Ольга Палійчук відзначає, що «ротарійці» долучаються до багатьох дуже цікавих проектів, які допомагають покращити життя людей у найрізноманітніших сферах. Нині в Україні діє 57 ротарі клубів, які об’єднані в громадські об’єднання.

– З 1946 року у світі діє міжнародна спільнота яхтсменів-ротарійців, де нині мають членство понад 4 тисячі осіб, – розповідає Ольга Палійчук. – Минулого року Україна долучилася до неї. Тож у межах цієї співпраці ми почали робту над відновленням роботи вітрильної школи на Дніпрі в Черкасах. Адже маємо для цього всі можливості, а головне – природні ресурси. Зараз школа вже оснащені 14 «кадетами», є човен для тренера. Попереду ще багато роботи, втім перші кроки зроблені. Вдячні за підтримку, яку отримуємо. Наша ціль – школа олімпійського резерву.

«Вітрила Черкащини» об’єднають не лише водних, а й повітроплавців. Опісля дружніх спортивних змагань з патріотичним напрямком «Козацькому роду нема переводу» за участі команди української збірної Ігор нескорених, в на аеродромі в с. Ротмистрівка Смілянського району відбудеться саміт любителів малої та середньої авіації «ЯСЛА-2020». В останній день заплановані активності у Холодному Яру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x