У Черкасах хочуть підвищити ціну на проїзд у тролейбусі

У Черкасах хочуть підвищити ціну на проїзд у тролейбусі

Відсьогодні у Черкасах розпочато процедуру регуляторного акту щодо перегляду тарифу на проїзд у електротранспорті. Йдеться про підняття тарифу з існуючих півтори гривні до двох. Тобто на третину. Відповідне рішення щойно ухвалили члени виконавчого комітету Черкаської міської ради. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби міськради.

Такі зміни, за словами директора КП «Черкасиелектротранс» Петра Кучера, потрібні, аби підприємство мало змогу виживати в досить складній економічній ситуації, пов’язаній зі зростанням вартості електроенергії, витратних матеріалів та запчастин. Крім того, саме послугами електротранспорту в Черкасах користується левова частина пільговиків, перевезення яких насамперед лягає на плечі міського бюджету та тролейбусного парку.

Від підвищення тарифу КП «Черкасиелектротранс» очікує отримати майже 211 тисяч гривень економічного прибутку в місяць та близько 2,5 мільйонів – у рік.

Директор департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Ірина Удод, доповідаючи на засіданні виконкому, наголосила, що сьогодні йдеться лише про початок процедури регуляторного акту, яка, відповідно до українського законодавства, проходитиме за спрощеною схемою.

Тобто від моменту ухвалення зазначеного рішення членами виконкому, відбувається оприлюднення проекту регуляторного акту щодо зростання вартості проїзду у тролейбусах. Упродовж 20 днів триватиме збір пропозицій від громадськості. І тільки після цього на розгляд засідання виконкому виноситиметься проект рішення про підняття тарифу на проїзд у електротранспорті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x