Переселенець із Макіївки на Золотоніщині малює унікальні картини

Переселенець із Макіївки на Золотоніщині малює унікальні картини

У Черкаському краєзнавчому музеї відкрили унікальну персональну виставку Володимира Перенесенка. Протягом місяця черкасці можуть переглянути понад 30 робіт переселенця з Макіївки. Виставку підготовлено у рамках соціального волонтерського проєкту «Творчість допомагає завжди» (координатори – Сергій Лисенко, Марина Бугеря, Олена Галицька) та активного сприяння директора Гельмязівського психо-неврологічного інтернату Світлани Омелян.

– Виставка, що проходить в стінах нашого музею – це унікальний мистецький проєкт, – розповідає волонтерка, завідувачка відділу науково-просвітницької та виставкової роботи ЧОКМ Марина Бугеря. – Графічні роботи митця наповнені безпосередністю, природністю та щирістю. Автор звертається переважно до портретного та анімалістичного жанрів, що сповнює його творчість життєвою силою та рухливою динамікою у вільному просторі природи.

Довідково: Володимир Перенесенко народився 23 липня 1959 року у місті Скалат Тернопільскої області. Проживав у місті Макіївка Донецької області. Має вищу освіту, працював науковим працівником, потім – на шахті. Малює з дитинства. З червня 2015 року проживає у Гельмязівському психоневрологічному інтернаті після вивезення підопічних Макіївського психоневрологічного інтернату Донецької області із зони АТО та поселення їх в інтернатах Черкаської області. Володимир Едуардович – активний учасник літературно-мистецького та шахового гуртків, захоплюється ландшафтним дизайном, бере участь в озелененні території інтернату, має багато друзів.

 

Більше світлин можна переглянути у фоторепортажі за цим покликанням.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x