Світи, в які хочеться втекти від реальності і… погоди

Світи, в які хочеться втекти від реальності і… погоди

Люди дуже дивні створіння. Їм то холодно, то жарко. Та і я такий самий. Клята погода так виводить мене з себе, що я не можу нічого робити. При цьому подобається мені тільки теплою весною. Бо літом ти, як сніговичок-саловичок, танеш від спеки та жару, а взимку ти мороженко-льодок, яке поклали в холодильник ЗІЛ і забули на 10 років.

 

Як я борюсь з оцими депресійними настроями? Та ніяк, по суті. Стараюсь відпочивати або ж хоч бачитись з друзями. Інколи не вистачає навіть цього і тоді на допомогу приходять Книги, а всі ж знають, що з хорошою книгою як з дівчиною, якщо дуже сильно «зачепила» то ти від неї не зможеш відірватися ні вдень, ні вночі.

 

Припустимо, що не можеш знайти книжку яка тобі «зайде», що тоді? Продвигайся далі по мистецьких світах, які зможуть замінити тобі реальність: комікси, манги, фільми, серіали і звичайно ж комп’ютерні ігри.
Що б вам було простіше, я тут зробив підбірочку фантазійних світів, які допомагають втекти від повсякденності.

 

1. Джон Роналд Руел Толкін і його всесвіт гобітів, ельфів і орків. 6 кінострічок. Книжкова трилогія «Володар перснів» для більш глибого поглиблення можна прочитати «Сильмаріон» та «Гобіт». Одже тут все просто: маленькі люди переборють перепони, боряться зі злом і все дуже круто описано і прописано, є в цьому нотка наївності і доброти.

 

2. Френк Герберт та його романи серії «Дюна» 6 супер крутих книжок, одноіменний фільм «Дюна» Девіда Лінча плюс скоро вийде на екрани бачення цього твору режисером Дені Вільньовим. Ця серія вже більш серйозніша і розкриває вже трошки більше чорноти в здавалось би добрих людях. Космічна Опера з релігіозним фарсом.

 

3. Едгар Райс Барроуз і його епопея з Марсом, яка називається «Барсум», з фільмів тут тільки один достойний уваги «Джон Картер: між двох світів», а от книги майже всі дуже круті і захоплюючі. Фільм трошки затягнутий, а от книги те, що треба і швидко читаються. Історії хоч і прості, та інколи мають дуже неочікувані події, ну, і, звичайно, дуже незвично описаний світ Марсу як паралельно існуючий нашому світу.

 

4. Айзек Азімов та його серія книг «Фундація», тільки подивіться точну хронологію, за якою треба читати, щоб вникнути в світ глибше. До великого жалю, хорошої екранізації ми ще не побачили. Надія тільки на Apple, які зараз знімають серіал. Сам світ – про фантастичну космічну Імперію.

 

5. Філіп Кіндред Дік і його альтернативна історія у романі «Людина у високому замку». Плюс є досить непоганий одноіменний телесеріал. Якщо ви захоплюєтесь історією і задумувались колись, а що ж було б, якби нацистська Німеччина виграла війну, то цей світ для вас.

Реклама

4 3 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x