Черкаські засуджені навчилися виготовляти м᾿які меблі

Черкаські засуджені навчилися виготовляти м᾿які меблі

Уже півроку у Рівненській, Черкаській і Сумській області засуджені ще відбуваючи покарання здобувають затребувані на ринку праці професії. Так, в Черкаській виправній колонії №62 30 засуджених здобули професійні навички виготовлення м’яких меблів на базі ПТУ та майстерні установи. Вони отримали повноцінну професію, необхідні навички та вже затребувані у роботодавців на свободі. 17 із них працевлаштувалися на виробництві установи, щоб закріпити здобуті навички. Про це повідомляють в БО «100% ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ».

 

Минулого року DVV International Ukraine оголосила конкурс на найкращі проєкти з розширення доступу засуджених до освітніх послуг. Згодом разом із FREE ZONE визначила три області, де ці проєкти почнуть впроваджувати.

 

Практика такого навчання в колоніях може допомогти засудженим швидше адаптуватися в суспільстві після звільнення і знижує ризик рецидивної злочинності, тобто скоєння повторних злочинів.

 

Наразі в установі виготовлення м’яких меблів діє на постійній основі. Засуджені мають можливість продовжувати здобувати практичні навички та отримувати заробітну плату з отриманого прибутку від продажі виробів.

 

З початком реалізації проекту БО «100% ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ» посилили матеріально-технічну базу Черкаської виправної колонії № 62 та налагодили ринок збуту м’яких меблів. За весь період реалізації проекту виготовлено 157 диванів

 

Курси впроваджує БО «100% ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ» спільно з адміністрацією Черкаської виправної колонії №62 за фінансової підтримки DVV International Ukraine в межах проєкту «Активно за освіту в тюрмі 2.0»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x