Черкаські активісти, ветерани та влада намагалися домовитись про співпрацю

Черкаські активісти, ветерани та влада намагалися домовитись про співпрацю

Представники громадського активу, керівників спілок учасників АТО та учасників бойових дій в Афганістані та місцевої влади зібралися сьогодні у прес-центрі «Нової Доби», щоб висловити свої думки щодо останніх резонансних подій в місті Черкаси та нашій області. Серед запрошених спікерів: Олександр Тіхонов, Сергій Лугеря, Олексій Колісник, Олександр Тимошенко, Сергій Якимчук, Геннадій Шевченко та інші. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Черкаські активісти, ветерани та влада намагалися домовитись про співпрацю – Проаналізувавши ситуацію, яка відбувається в країні, ми зробили певні висновки, що є сили, які за гроші намагалися звести людей для розхитування ситуації. Зараз в міськвиконкомі відбуваються події, коли деяка кількість людей намагаються розхитувати ситуацію, завдячуючи деяким політикам. Я особисто вважаю таку позицію деструктивною, – розпочав захід заступник міського голови, член координаційної ради спілок АТО Геннадій Шевченко, – У нас є певні організації, які на їхню думку представляють думку всієї громадськості і міста Черкас, і області. При цьому сама громада навіть не надто обізнана про їхнє існування. Наприклад, на Київ поїхали декілька організацій, які представляли думку всієї області. При цьому думку 7 000 учасників АТО на Черкащині ніхто не питав. Ми розуміємо політиків, які хочуть прийти до влади різними шляхами. Нас це не влаштовує. Я знаю що таке безлад, фронт, біль, і я б не хотів, щоб дехто знову безпідставно починав певні деструктивні рухи.
Чиновник зазначив, що він готовий представити на загал назви вказаних організацій і імена їхніх представників, але поки що робити цього не буде, щоб не загострювати ситуацію ще більше.

Його позицію підтримав і інший спікер.
Черкаські активісти, ветерани та влада намагалися домовитись про співпрацю – Ми вважаємо, що кожен має нести відповідальність, займався своїм ділом і не розхитував цю ситуацію, – відзначив голова координаційної ради учасників АТО в Черкаській області, голова асоціації ветеранів, волонтерів і учасників АТО в Черкаській області Олександр Тіхонов. – Ми представляємо дуже велику силу, але чомусь деякі громадські організації не враховують нашу думку. Схоже сьогодні ми забули, що іде війна. Тільки запахло трішки виборами, активізувалися всі громадські організації і політичні сили.
На завершення виступу Олександр Іванович додав, що він не проти критики влади, але це потрібно робити в цивілізований спосіб. Зі свого боку він готовий сісти за круглий стіл і вирішити всі питання, які турбують певну частину громадськості.

Черкаські активісти, ветерани та влада намагалися домовитись про співпрацю Голова громадської організації бійців-реформаторів Сергій Лугеря ознайомив присутніх із результативною частиною проекту звернення до міністра внутрішніх справ, рішення про прийняття якого було винесене на координаційній раді учасників АТО.
«Звертаємося до Вас терміново вирішити питання офіційного призначення керівника головного управління національної поліції в Черкаській області. Згідно з чинним законодавством консолідовано вирішити питання забезпечення спокою та стабільної ситуації в нашому регіоні.»
– Наша позиція була сформована ще в 2015 році. Коли були на сесіях всі оці проплачені мітинги, ми виступали за порядок. Є діалог, закон, і люди повинні діяти в його межах. – зазначив спікер. – Для мене війна змінила суть сприйняття всього: і людей, і держави. Я вважаю, що кожен громадянин робив свій неоціненний внесок: від малюнків до торби з картоплею. На жаль, нині на цьому фоні багато людей формують якісь організації і просто починають спекулювати гаслами. Коли деякі «патріоти» говорять, що їх усе дістало, в мене аж болять руки, бо дуже хочеться зробити їм, так би мовити, фізичне зауваження. Бо за цю країну ми воювали, і яка вона не є, ми повинні її будувати.
Він закликав співгромадян об’єднуватись і працювати на своїх внуків, якщо ж у когось є якісь заперечення, то потрібно їх вирішувати в законному порядку за допомогою силових та правоохоронних структур.

Черкаські активісти, ветерани та влада намагалися домовитись про співпрацю Голова Черкаської обласної спілки ветеранів Афганістану та учасників бойових дій Сергій Якимчук висловив обурення з приводу того, що від імені їхньої організації, яка нараховує більше 5 тисяч осіб по всій області, виступають люди, котрі представляють позицію незначної групи. Він також закликав вирішувати спірні питання за допомогою законно визначених методів:
– Якщо якась людина чи організація не згідна з діями влади, звертайтеся в поліцію, СБУ, КРУ тощо. Вашу інформацію ретельно перевірять і здійснять відповідні дії. А заважати діяльності влади, яку ми самі ж і обирали, не потрібно.

Черкаські активісти, ветерани та влада намагалися домовитись про співпрацю Голова громадської організації «Союз учасників бойових дій, ветеранів військової служби та правоохоронних органів Черкаської області», генерал-майор ЗСУ Юрій Нікітенко відзначив, що в нього особисто і в організації, яку він очолює теж є кілька важливих питань до влади та її діяльності, але він розуміє, що вирішувати їх потрібно виключно в режимі діалогу.
– Наша координаційна рада об’єднує понад 30 організацій. Ми завжди спілкуємося по тим чи іншим питанням, які необхідно вирішувати. Це соцзахист, оздоровлення, поховання. Ми підтримуємо всі добрі починання влади, які стосуються до нашого життя, але не завжди до нас прислуховуються. Наприклад, коли цього разу утворювали громадську рада при обласній адміністрації, нас навіть не запросили. Але ми не йдемо ніколи проти влади, а завжди стараємося знайти спільну мову.

Черкаські активісти, ветерани та влада намагалися домовитись про співпрацю Позицію практично всіх попередніх спікерів підсумував керівник Центру допомоги учасникам АТО в Черкаській області Олександр Тимошенко:
– Ми повинні працювати не на електорат, а на державу. На жаль, зараз така ситуація, склалася, що немає конструктиву, і кожному потрібно докласти максимум зусиль, щоб спілкування пройшло максимально конструктивно без зайвого розхитування.

Черкаські активісти, ветерани та влада намагалися домовитись про співпрацю Цілком протилежну думку висловив голова черкаського осередку Цивільного корпусу «Азов» Дмитро Кухарчук:
– Для мене війна почалася зі штурму Банкової. Ніхто не може сказати, що мене там не було, чи не було на війні. За ці три роки майже нічого не змінилося: на ні рівні міста, ні на рівні області, ні на рівні держави. З приводу Лютого я розумію, що зараз з багатьма проводять бесіди, але наша думка залишається такою, як і була: ми будемо робити все можливе для того, щоб не допускати таких людей до того, щоб вони сідали в такі крісла.
А з приводу розхитування ситуації, то коли ми на днях їздили в Київ, на Майдан і правоохоронці всіх перевіряли на метало детекторах, мені це нагадало початок Грушевського. Про яке ще розхитування ситуації можна говорити, коли в країні вже три роки йде війна, яку Президент обіцяв закінчити за 2 години; коли тарифи зросли вдвічі, а про корупцію я взагалі не говорю. З огляду на це, я хотів би почути думку кожного: чи підтримаєте ви революцію, якщо національний корпус її розпочне?

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x