Черкащанам надали понад 17 мільйонів на «тепле кредитування»

Черкащанам надали понад 17 мільйонів на «тепле кредитування»

430 «теплих кредитів» видали АТ Ощадбанк, АБ Укргазбанк та АТ Укрексімбанк на 17,3 млн грн. Часткову компенсацію на заходи з енергозбереження за 2016-2020 роки отримали 274 позичальники на понад 414 тис грн. Про це повідомляє Пресслужба ОДА.

Від початку реалізації програми у квітні-липні цього року українські родини залучили майже 850 млн грн «теплих кредитів», зокрема:

– понад 550 млн грн – на енергоефективні заходи у приватних будинках;

– майже 270 млн грн – на утеплення ОСББ та ЖБК;

– більше 18 млн грн – на встановлення твердопаливних котлів.

– Програма «теплих кредитів» залишається дієвим інструментом допомоги родинам та ОСББ, які прагнуть підвищити енергоефективність своїх оселях. Держава компенсує частину кредиту та полегшує фінансове навантаження при утепленні, а родини впроваджують необхідні заходи, заощаджують на комунальних послугах та підвищують комфорт, – прокоментував т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура.

За результатами щорічної оцінки програми, комплексна термомодернізація будинку дозволяє заощадити до 50% на комунальних послугах.

Нагадуємо, що для зарахування відомостей до зведеного реєстру позичальників та подальшого отримання відшкодування необхідно подати до банку:

– документи, що підтверджують цільове використання кредитних коштів;

– документи, що підтверджують факт впровадження енергоефективного обладнання та/або матеріалів (акт виконаних робіт, наданих послуг).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x