Понад 4 тисячі «бебі-боксів» огтримали родини Черкащини цьогоріч

Понад 4 тисячі «бебі-боксів» огтримали родини Черкащини цьогоріч

4057 «пакунків малюка» видали сім’ям області з новонародженими дітьми. Середня вартість «бебі-боксу» – 4,2 тисячі гривень, інформують у Департаменті соціального захисту населення ОДА. Водночас, розпочинають процес виплати «монетизованого» «пакунка малюка».

Пілотний проєкт щодо надання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» стартував у 2018 році. Відтоді за 4 місяці в область відправили 2948 «бебі-боксів», з них – 2654 пакунків надали сім’ям. У 2019 допомогу отримали 7300 родин Черкащини.

В Україні розробили процедури монетизації одноразової натуральної допомоги. Уряд оприлюднив 29 липня проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про виплату грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» для дітей, які народились у 2020 році, та не отримали «пакунок малюка».

Згідно з проєктом постанови, кожна сімʼя, яка має новонароджену дитину та не отримала натуральної допомоги «пакунок малюка», зможе скористатись правом на грошову компенсацію від держави вартістю 5000 гривень. Ці кошти надійдуть на спецрахунки, які функціюватимуть у вигляді окремої картки у найближчих для заявників відділеннях АТ КБ «ПриватБанк».

Державна допомога, за проєктом, спрямована на придбання дитячих товарів (засобів догляду, одягу, взуття, харчування, дитячого посуду, іграшок) та речей для породіллі (післяпологових прокладок та засобів для лактації).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x