На День Незалежності Черкащину очікує ідеальна погода для відпочинку на природі

На День Незалежності Черкащину очікує ідеальна погода для відпочинку на природі

Прохолодний епізод на Черкащині, провісник осені, завершився. В атмосфері над Україною північний тип погоди поступається місцем західному, який вже несе у наш регіон теплі повітряні маси. Температура повітря, підвищиться вночі до 13-18º, вдень 27-32º. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань на своъй сторынцы у Фейсбук.

 

Нинішній тиждень особливий для українців, адже ми всі готуємося до святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України і антициклон «EMIL» із Заходу організує на Черкащині стійку та теплу погоду. Денні 25-30º створять пречудові умови для відпочинку на природі, збирання врожаю та підготовки господарського комплексу до осінньо-зимового періоду, який вже «не за горами». Лише у четвер-пятницю, тобто 20-21 серпня, внаслідок впливу улоговини атлантичного циклону, місцями можливі грозові дощі.

 

Літні температури, відсутність більше місяця ефективних дощів та суховії сприяли висушуванню верхнього шару ґрунту і підстильної поверхні.

 

Зараз на Черкащині найвищий 5 клас пожежної небезпеки! Тому не слід спалювати пожнивні рештки, стерню після збирання врожаю. Особливу увагу на дотримання правил безпеки варто звернути мисливцям і відвідувачам лісів та паркових зон, адже сезон полювання на пернату дичину у цьому році розпочався і триває на фоні надзвичайної пожежної небезпеки.

 

Тривалий період бездощів’я та дефіциту опадів негативно позначається на початку посівної кампанії. Умови для осінньої сівби – вкрай жорсткі. В таких умовах сіяти краще після випадіння дощу, кількістю не менше 10 мм.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x