Посадовець Черкаської міськради витратив мільйон гривень на прибирання міста від неіснуючого снігу  

Посадовець Черкаської міськради витратив мільйон гривень на прибирання міста від неіснуючого снігу  

Співробітники Служби безпеки України викрили чиновника Черкаської міської ради у заподіянні великих збитків місцевому бюджету. СБУ підозрює посадовця Черкаської міської ради у заподіянні державі збитків на майже 1 мільйон гривень.

 

За даними слідства, заступник директора одного із департаментів міськради сприяв незаконному переведенню коштів на рахунки підрядної фірми за неіснуючі послуги із прибирання вулиць обласного центру у зимовий період.

 

Водночас, ініційована Службою безпеки дорожньо-технічна експертиза показала, що у 2019-2020 роках необхідності у роботі снігоприбиральної техніки та обробці доріг спеціальними хімічними розчинами через погодні умови не було, а зазначені у актах виконаних робіт послуги проведено лише «на папері».

 

Таким чином через дії чиновника із міського бюджету було безпідставно перераховано понад 900 тисяч гривень. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

 

Наразі посадовцю повідомлено про підозру у виявлених зловживаннях і вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Слідство триває. Встановлюються всі обставини оборудки. Викриття правопорушника проводилося спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом Черкаської місцевої прокуратури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x