У Черкасах презентували мурал Андрія Кузьменка

У Черкасах презентували мурал Андрія Кузьменка

До дня народження відомого українського співака, фронтмена гурту «Скрябін» Андрія Кузьменко створили мурал у Черкасах. Відкриття стінопису відбулося 17 серпня по вул. Байди Вишневецького. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив заступник черкаського міського голови Ігор Волошин.

Авторами ідеї є жителі будинку, подружжя Антон та Альона Севастьянові. Задум муралу погоджено із дружиною артиста. Кореспонденти «Нової Доби» підготували опитування, щоб дізнатися в поціновувачів творчості Андрія Кузьменка, яка їхня улюблена пісня.

Вибачте, на даний момент немає доступних опитувань.

Цікаві факти із життя музиканта:

– мріяв стати водієм сміттєвоза. Вважав, що це «романтично».

 – У музичній школі обирав твори Вівальді та Штрауса. «До класики ставлюся з повагою. Страшно люблю Штрауса, Вівальді, Чайковського. Ненавиджу Кобалевського і Рахманінова – під них руки ламав в школі».

 – Першим поштовхом до захоплення музикою була пісня «The Beatles» – «Lady Madonna», яку Кузьма почув у 10 років. Потім він зіграв її на електрогітарі з фанери, яку власноруч зібрав і розмалював.

 – Вдома тримав автомат, аби у випадку нападу захистити родину від агресорів.

 – За освітою Кузьма – стоматолог. Протягом 5 років навчався у Львівському медичному університеті ім. Данила Галицького. Пропрацював один рік в ординатурі районної поліклініки, однак тяга до музики виявилася сильнішою, ніж бажання мати стабільну зарплату.

 – У 90-х Андрій Кузьменко переганяв автомобілі «Победа» з України в Німеччину. Йому здавалось, що «усі німці за величезні гроші хочуть купити машину, назва якої пов’язана з їхньою поразкою».

 – Перший гонорар «Скрябіна» – 7 доларів. Гурт виступив у військовій частині в селі Старичі на Львівщині. За концерт їм пропонували солярку, але колектив вибрав гроші.

 – У 2008 році Андрій Кузьменко написав пісню «Повінь», щоб допомогти постраждалим від повені у західних областях України. До запису композиції долучилися зірки української естради: Олександр Пономарьов, Сашко Положинський, Тарас Чубай та інші. У відеокліпі, який транслювали національні телеканали, містилися реквізити для допомоги жертвам стихійного лиха.

 – Завдяки Кузьмі в українському шоу-бізнесі з’явилися такі гурти як «Пающіє труси» та DZIDZIO. Саме Скрябін написав для DZIDZIO пісню «Ялта», яка допомогла молодому колективу здобути першу популярність.

 – Посмертно нагороджений орденом Захисника кордону батьківської землі під номером 001, який вручили його батькові на концерті пам’яті Кузьми в Києві в травні 2015 року.

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x