На Черкащині більше 50 підприємств водопостачання працюють з порушенням санітарних вимог

На Черкащині більше 50 підприємств водопостачання працюють з порушенням санітарних вимог

Цьогоріч фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області з початку року провели 207 планових та позапланових перевірок і комісійних обстежень об’єктів централізованого та децентралізованого водопостачання. У 58 випадках були виявлені порушення вимог санітарного законодавства. Про це повідомляють в пресслужбі Черкаської ОДА.

 

Основні з виявлених порушень: не упорядковані території перших поясів зон санітарної охорони джерел централізованого питного водопостачання, відсутні технологічні регламенти по водопідготовці, не вирішено питання щодо проведення виробничого лабораторного контролю за якістю та безпечністю питної води відповідно до ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» та ін.

 

Із розподільчої мережі систем водопостачання області відібрано та досліджено за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками 580 проб питної води, відхилення від гігієнічних нормативів за мікробіологічними показниками виявлено у 34 пробах (9%), за санітарно-хімічними – у 15 (майже 7%) пробах, досліджено 28 проб води поверхневих водойм, у місцях водозаборів, з них не відповідала гігієнічним нормативам 1 проба (7%) за санітарно-хімічними показниками.

 

У зв’язку з порушеннями санітарного законодавства щодо забезпечення населення безпечною, якісною питною водою 8 керівників підприємств питного водопостачання притягнули до адміністративної відповідальності, на адреси керівників об’єктів водопостачання направлено 90 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади, місцевого самоврядування більш як 50 інформацій.

 

За ініціативою ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області питання щодо забезпечення населення якісною питною водою розглянули на  засіданні регіональної комісії з ТЕБ та НС та прийняли відповідне рішення від 11.06.2020 № 29 «Про заходи щодо покращення забезпечення населення області якісною та безпечною питною водою», означені питання розглянуті на 60 засіданнях місцевих комісій з ТЕБ та НС.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x