На Черкащині провели до 10 тис перевірок для попередження COVID-19

На Черкащині провели до 10 тис перевірок для попередження COVID-19

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області постійно проводять санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням санітарних норм і правил, протиепідемічних заходів на підконтрольних об’єктах. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Так, з початку впровадження карантинних заходів проведено 9897 перевірок, моніторингових обстежень соціально значущих об’єктів. А це дошкільні навчальні, лікувально-профілактичні заклади, продовольчої, непродовольчої торгівлі, громадського харчування, агропродовольчі ринки, об’єкти водопостачання та водовідведення тощо.

Порушення вимог санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявлені у 31 % випадків (3107 об’єктів). Найбільш характерними порушеннями є недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту, з подальшою утилізацією та ін.

Зокрема перевірили:

заклади продовольчої торгівлі – 2414, у 49 % з них виявили порушення;

агропродовольчі ринки – 521, у 27 % з них виявили порушення;

заклади непродовольчої торгівлі – 2172, у 30% з них виявили порушення;

заклади громадського харчування – 1156, у 25% з них виявили порушення;

перукарні та салони краси – 253, у 42 % з них виявили порушення;

дитячі дошкільні заклади – 214, у 10 % з них виявили порушення;

інші об’єкти – 1482, у 16 % з них виявили порушення.

За результатами перевірок склали 443 протоколи про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, винесли 398 постанов про накладання штрафів, керівникам суб’єктів господарювання направили 3470 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, організацій, направили 622 інформацій.

Поза цим, фахівці Держпродспоживслужби проводять широку санітарно-освітню роботу з питань профілактики коронавірусної інфекції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x