На Черкащині під час рейдів перевірили понад 200 мисливців

На Черкащині під час рейдів перевірили понад 200 мисливців

Представники єгерської служби та працівники державної лісової охорони лісгоспів Черкащини склали 65 протоколів щодо порушення правил полювання. Про це повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

За словами Володимира Рибалки, завідувача сектору мисливського господарства обласного управління, у держлісгоспах області  створили 34 рейдові бригади. Із початку 2020 року працівники лісогосподарських підприємств провели майже 850 рейдів. Протягом минулих вихідних мисливствознавці та єгерська служба держлісгоспів під час рейдів перевірили  понад 200 мисливців.

Під час рейдових патрулювань представники лісової охорони пересуваються на автомобілях держлісгоспів, які обладнані GPS-трекерами. Рейдові групи забезпечені засобами фото та відеофіксації. У ході патрулювань представники лісової охорони здійснюють роз’яснювальну роботу та нагадують правила полювання.

Найбільш поширені порушення, які виокремлюють працівники рейдових бригад – відсутність документів, полювання на заборонених територіях у недозволений час.

Нагадаємо, сезон полювання на пернату дичину стартував 8 серпня на Черкащині і триватиме до 30 грудня 2020 року.  Днями для полювання визначили  середу, суботу та неділю. Загалом в області функціює 55 мисливських господарств, з них – чотири підпорядковані обласному управлінню. Решта структур – мисливські господарства системи Українського товариства мисливців та рибалок та інших користувачів. Офіційно в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства зареєстровано понад 30 тисяч мисливців.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x