Фільм за сюжетом уманчанина Сашка Лірника з’явився у вільному доступі

Фільм за сюжетом уманчанина Сашка Лірника з’явився у вільному доступі

Українська історична фентезі-стрічка 2018 року «Чорний козак» відтепер має вільний доступ для перегляду на YouTube. Фільм створений за сюжетом казки Сашка Лірника, який розповідає про містичну історію кохання в реаліях XVII століття. Про це повідомляє Сinema.in.ua.

«Чорний козак» — повнометражний ігровий фільм режисера Владислава Чабанюка, який з’явився в українському обмеженому прокаті 2018 року. Режисери позиціонують кінострічку як «перший народний фільм». Виробництвом фільму займалися громадська ініціатива «Толока. Легендзине» і кіностудія «Мальва».

– Це не історичне кіно, бо у ньому є багато неточностей. Це казка, у якій ми намагалися передати атмосферу того часу: вірування, забобони, традиції, — зазначив режисер фільму Владислав Чабанюк.

Події відбуваються у ХVII столітті. Від чоловіка, який пішов на війну, красуні Ганні залишається лише перстень, шабля та донька. Дівчина відмовляє численним женихам і самостійно веде господарство та виховує дитину. Однак раптом починають відбуватися дивні речі — щоночі хтось приходить до обійстя і виконує найтяжчу роботу: оре поле, лагодить ворота. Ворожка дає Ганні зачароване яйце, здатне зробити її невидимою і дізнатися, хто приходить до неї вночі.

Знімальний процес розпочався у 2008 році й тривав до 2013-го. Батальні сцени «народного фільму» відзняли біля села Легедзине Тальнівського району. Загалом виробництво кіно тривало 10 років. З перших тижнів зйомок, як розповідає Владислав Чабанюк, картина перетворилася на всеукраїнський проєкт — фільм створили за волонтерські кошти. Бюджет склав близько двох мільйонів гривень.

Саундтреки до стрічки створили багато музичних гуртів, зокрема, «Пікардійська Терція», «Даха Браха», «Гуртоправці» та «Kozak System». Більшість акторів фільму — аматори. Головні ролі в історичному фентезі зіграли капітан сучасного козацького корабля-чайки «Спас» з Черкащини Василь Середенко і єдина професійна актриса, яка задіяна у фільмі, Марина Юрчак. Серед акторів першого плану також Степан Андрущенко, Маруся Ялова, Ярина Афанасьєва. У зніманні брали участь активісти історичного клубу «Росичі» та місцеві жителі сіл Легедзине Тальнівського району та Піківця, що на Уманщині.

Українську історичну фентезі-стрічку «Чорний козак» можна переклянути тут. 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x