На черкаському «Темпі» успішно діє програма страхової медицини

На черкаському «Темпі» успішно діє програма страхової медицини

Вже понад два роки діє програма страхової медицини в корпорації ТОВ «Група Венето». Кожен працівник сплачує щомісяця певну суму в обрану страхову компанію. Сума невелика, та й платити потрібно лише половину (іншу бере на себе власник підприємства), а от вигоди, які отримує людина, досить значні. Серед них – повна гарантія надання якісної і професійної медичної допомоги, захищеність в разі непередбачених ситуацій, пов᾿язаних із здоров᾿ям, фінансова підтримка і дійсно європейське ставлення до «застрахованого пацієнта».

 

Сьогодні не так вже й багато працедавців можуть похизуватися тим, що піклуються про здоров᾿я своїх працівників. У кращому випадку підприємці надають робітникам так званий соцпакет, куди входить можливість отримати оплачуваний лікарняний. Де саме людина буде відновлювати своє здоров᾿я в цей день чи кілька днів, то її власний клопіт. На підприємстві ТОВ «Група Венето» (більш відомому серед простих черкасців як завод «ТЕМП») ситуація дещо інша. Тут саме власник взяв на себе відповідальність за здоров᾿я своїх працівників. Вже протягом тривалого часу на заводі діє система страхової медицини.

– Я застрахувався близько року тому по загальному договору, – розповідає юрисконсульт підприємства Максим Кириченко. – Протягом цього часу доводилося кілька разів звертатися по медичну допомогу. І можу з упевненістю сказати, що не пошкодував про свій вибір. Наприклад, в мене були проблеми зі спиною. Я зателефонував на гарячу лінію, повідомив свої симптоми. В мене поцікавилися, коли зручно буде відвідати лікаря і в якому місці Черкас. Сказали очікувати. Через кілька хвилин зателефонували мені і призначили консультацію спеціаліста. Коли прийшов до лікаря, не потрібно було навіть сидіти в черзі. Як «страхового пацієнта» мене прийняли на точно визначений час. Лікар оглянув, склав консультаційний висновок. Я його сфотографував і відправив на номер Вайбера страхової компанії. Потім мені зателефонували і сказали, де забрати ліки. Оплату всіх послуг, пов᾿язаних із записом до лікаря, консультуванням, видачею ліків, взяла на себе страхова компанія. Це справді дуже зручно, позбавляє всіх неприємних ситуацій, пов᾿язаних із діяльністю вітчизняної медицини. Та й набагато вигідніше, якщо вже на те пішло.

 

З економічної точки зору, головне завдання страхової компанії – допомогти людині якнайшвидше отримати медичну допомогу, вилікуватися й повернутися до виконання своїх професійних обов᾿язків. Подібна позиція цікавить не лише страховиків, а й працедавця. Саме тому, за словами адміністрації ТОВ «Група Венето», страхова медицина не лише зручна для працівника, а й вигідна для підприємця.

– Щомісячна оплата страховій фірмі становить 350 гривень. Але для працівника ця сума виходить вдвічі менша, тому що в нас власник прийняв рішення, що він за рахунок свого прибутку відшкодовуватиме 50 відсотків, – розповідає, фінансовий директор, юрист ТОВ «Група Венето» Лідія Штанько. – За підтримки підприємства можна застрахувати також і членів своєї родини, але вже на повну вартість, оскільки завод відшкодовує половину оплати лише своїм працівникам. Медичні послуги надають в межах певного пакету. В нього входять медичні послуги по лікуванню різноманітних хвороб, вітамінні комплекси, навіть лікувальні масажі. Щоправда вони не враховують хронічні захворювання, але бувають виключення і з цього правила. На кожному підприємстві при укладанні договору окремо прописується так званий корпоративний ліміт, яким розпоряджається адміністрація. Якщо в людини складна хвороба, тоді ми адміністрацією збираємось і радимося. Якщо приймається рішення про допомогу, то ми відшкодовуємо лікування і тих захворювань, які не покриваються страховкою.

 

Загалом понад 150 осіб на заводі користуються послугами страхової медицини. Подібний підхід до лікування діє в багатьох соціально-відповідальних підприємствах України і надзвичайно поширений за кордоном. За словами адміністрації ТОВ, на це є певні причини.

 

– Коли підприємство, його власники, думають не лише про прибутки, а й про людей, які в них працюють, тоді виходить дійсно хороша співпраця і чудовий результат для всіх, – відзначає директор ТОВ «Група Венето» Олександр Згіблов. –  Ми, на нашому підприємстві, дотримуємося твердих переконань, що всі податки потрібно платити державі і що працівники повинні отримувати зарплату виключно офіційно. Логічним продовженням такої відповідальної діяльності стало і застосування страхової медицини. На мою думку, як директора заводу, це значно покращило ситуацію із робочим персоналом. Ми не просто надали працівниками додаткову соціальну послугу, ми отримали значну перевагу перед конкурентами. Проста статистика за ці два роки свідчить, що у нас зменшилася кількість лікарняних листків. Люди слідкують за своїм здоров᾿ям, вони відповідальні за нього, тому що частину коштів сплачують за страховку. І я як депутат міської ради докладатиму максимум зусиль, щоб ввести страхову медицину в усі бюджетні установи міста. Це допоможе людям побачити конкретну цінність свого здоров᾿я і слідкувати за ним. Таким чином черкасці цінуватимуть свою роботу і будуть здоровіші.

 

Довідково:

Добровільне медичне страхування недаремно вважається одним із найкращих способів надання медичної допомоги в усьому цивілізованому світі.

* Страховий поліс добровільного медичного страхування дозволяє швидко та безкоштовно отримати якісні медичні послуги й медикаменти.

* Його власник зможете отримувати безкоштовні медичні консультації цілодобово протягом усього періоду дії договору страхування.

* Економія може бути виражена в грошовому або часовому еквіваленті. Страховий поліс коштує значно дешевше, ніж медична допомога, що надається застрахованим особам.

* При настанні страхового випадку ви отримаєте якісну медичну допомогу  в зручному для вас медичному закладі без черг з безкоштовними медикаментами.

 

Зазвичай страховим випадком вважається гостре захворювання; загострення хронічної хвороби; травма, отруєння, нещасний випадок або інші випадки погіршення здоров’я.

 

Додатково передбачені наступні опції:

– надання реабілітаційної та іншої медико-санітарної допомоги;

– стоматологічна допомога;

– проведення планових профілактичних оглядів;

– вітамінопрофілактика, вакцинація;

– формування офісної аптечки, виїзд лікаря до офісу;

– опції діагностики та лікування критичних захворювань (онкології, цукрового діабету, туберкульозу) та інші опції відповідно до вашого запиту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x