Керівника, який ухилявся від сплати податків, судитимуть

Керівника, який ухилявся від сплати податків, судитимуть

За наслідками досудового розслідування прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з товариств м. Черкаси за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов\’язкових платежів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Згідно з матеріалами досудового розслідування керівництвом товариства при проведенні та оформленні на митниці операцій з ввезення на територію України товару занижено його реальну вартість, що призвело до ненадходження до бюджету держави податків на загальну суму більш як 3 млн грн.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x