У Черкасах влаштували екскурсію для людей з інвалідністю

У Черкасах влаштували екскурсію для людей з інвалідністю

Екскурсію історичними місцями Черкас провели для людей з інвалідністю в обласному центрі 20 серпня. Протягом заходу присутнім розповідали про культурні пам’ятки, які розташовані вздовж головної вулиці міста – Хрещатика. Про це повідомляє кореспондент інформаційного агентства «Нова Доба».

Туристичну прогулянку організували представники благодійного фонду «Родина ЛГ» та працівники Черкаського обласного краєзнавчого музею. Екскурсію розпочали з меморіального комплексу «Пагорб Слави». Зі слів завідувача науково-дослідного відділу історії краю музею і екскурсовода Сергія Ганницького, саме з цього місця почалася історія Черкас. Згодом біля Пагорба спорудили краєзнавчий музей і з’явилася вулиця Хрещатик. Далі «Будинок братів Цибульських», який створили в середині XIX століття. Нині тут Музей «Кобзаря».

За словами однієї з організаторів зустрічі Олени Гавриш, екскурсії для людей з інвалідністю планують проводити два рази на місяць.

– Ми всі любимо Черкаси. На жаль, красу нашого міста та історичні місця, можуть побачити не всі. Люди з інвалідністю не мають можливості дістатися до більшості локацій, оскільки вулиці не облаштовані тротуарами, пішохідними доріжками для їзди на візку. У цей спосіб ми хочемо привернути увагу можновладців та будівельників щодо вдосконалення елементів вулиці, – зазначила директорка благодійної організації «Родина ЛГ» Олена Гавриш.

Черкащанка Наталія Давиденко розповіла, що вирішила долучитися до екскурсії, щоб дізнатися більше відомостей про історію міста.

– У повсякденному житті я бачу лише сучасну архітектуру. Мені цікаво дізнатися як будувалося місто. Я часто прогуляюся Хрещатиком. На мою думку, це одна з найбільш популярних вулиць міста. Останнім часом буваю тут рідко, бо важко пересуватися через непроїзні тротуари та зависокі бордюри, – зауважила Давиденко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x