Ігор Волошин: «Незалежна Україна мене сформувала»

Ігор Волошин: «Незалежна Україна мене сформувала»

Він називає себе першим учнем Незалежної України, адже до школи пішов у 1991 році, вихований у патріотичній сім’ї, історик за фахом, а нині чиновник, який звик працювати на результат. Ігор Волошин, заступник міського голови Черкас у проєкті «Нової Доби» «Незалежність: 29».

‒ Які три людини змінили Ваше життя у певний його період?

‒ Я не можу назвати трьох, бо насправді їх набагато більше. На певних життєвих етапах є люди, які стають твоєю опорою, вчителем, підставляють плече. Насамперед, це батьки, рідні люди, і я дуже вдячний, що народився саме в цій сім’ї, досі відчуваю підтримку та опіку батьків. На моє патріотичне формування в юному віці вплинув мій рідний дядько Степан Іванович Журавський, який підтримував завжди мене, особливо під час вибору майбутньої спеціальності. Перша моя бібліотека була сформована саме ним, він задав мені ідеологічний напрямок. У шкільний період дуже любив вчительку математики Людмилу Петрівну, хоча сам гуманітарій. Під час навчання в університеті одним із викладачів, який завжди підтримував, був завідувач кафедри історії та етнології України професор Віталій Васильович Масненко. Також нещодавно я захистив дисертацію і велику підтримку маю від професор Валентина Миколайовича Лазуренка. Із вдячністю хочу сказати й про нинішнього міського голову Анатолія Бондаренко, ми вже близько 10 років разом працюємо. Із друзів і мудрих людей, із якими часто раджуся, хочу згадати й про Миколу Григоровича Шкарабуру, він свого часу очолював Інститут пожежної безпеки, був першим заступником міського голови. Цей список можна розширювати, і якщо кого не згадав, то ці люди завжди є в моєму серці.

‒ Ігорю Володимировичу, що надихає Вас у роботі?

‒ Лише результат, який ти бачиш щодня. Дуже люблю ставити своїм підлеглим запитання: «Що ти зробив корисного протягом дня для міста Черкас»? Тому націлюю людей на результат і сам задоволений тим, коли щоденна робота не минає марно, коли завершується почата справа й можна приступати до іншої. Інколи рутинна робота тебе затягує і ти бачиш результат не відразу, а через місяць, чи в кінці року, але все одно він є і заради цього працюєш.

‒ За 29 років Незалежності, які можете виокремити досягнення?

‒ Я пішов у школу в 1991 році, тож називаю себе першим учнем Незалежної України. Вихований у патріотичній сім’ї і нині лишаюся патріотом. Для нашої західноукраїнської родини ключовою подією було здобуття Незалежності України. Я став особистістю, якою є сьогодні, саме Незалежна Україна мене сформувала. Тому себе повністю почуваю незалежним українцем у Незалежній Україні.

‒ Із ким з відомих українців минулого чи сучасності хотіли б поспілкуватися і про що?

‒ Так, як я за освітою історик, кандидат історичних наук, то звісно таких особистостей багато. Із часів Русі мені імпонує княгиня Ольга. Коли мене запитували, чому я вступив на історичний факультет, казав, що люблю біографію княгині Ольги. Із часів Козаччини моїм улюбленим гетьманом був і залишається Іван Мазепа, дуже б хотів поспілкуватися, перейняти його мудрість, уміння домовлятися, навики дипломатії. Серед постатей минулого століття – Іван Франко і Михайло Грушевський. Із сучасної України я б поспілкувався із В’ячеславом Чорноволом, для мене це один із будівничих Незалежної України, дуже шкода, що він рано пішов із життя.

‒ Коли і де востаннє відпочивали на Черкащині і в Україні, які є улюблені місця?

‒ Люблю подорожувати, люблю відпочивати і на Черкащині, і в Україні. Завжди говорю своїм друзям, що перед тим, як «пертися» закордон, поїздьте Черкащиною і Україною. Намагаюся, знаходити вихідні, щоб відвідати нові чи улюблені місця. Нещодавно побував у Стеблеві, у садибі-музеї, де народився Іван Нечуй-Левицький. А ще ж є відомі Чигиринщина, Кам’янщина, Канівщина, Умань… Немає такого тижня, коли б я не планував нові маршрути для подорожей. І неважливо куди, головне, щоб це приносило задоволення.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x