Роман Боднар: «Надихає у роботі надія і сподівання людей»

Роман Боднар: «Надихає у роботі надія і сподівання людей»

Правильна політична діяльність та мистецтво управління надихає нинішнього очільника області. Він чітко усвідомлює, що немає нічого більш швидкоплинного, ніж успіх. Тому не зраджує своїм принципам та переконанням, попри те, яку б посаду не обіймав. Голова Черкаської обласної державної адміністрації Роман Боднар у проєкті «Нової Доби» до Дня Незалежності України.

− Що надихає Вас щодня у роботі?

− Надія і сподівання людей. Є, звісно, велика кількість тих, хто критикує, але є й не менша кількість людей, які підтримують. Якщо ти не відчуваєш натхнення від того, що робиш корисні справи, у політику краще не йти. Кожна людина має особливості свого характеру: у бізнесі може розвиватися той, хто надихається від отримання прибутків, комфортного життя. Хтось надихається хоробрими вчинками – це люди військових професій. Хтось отримує натхнення від волонтерства або служіння, а хтось – від принципових вчинків, які позитивно оцінюють люди. 

Політика в хорошому розумінні − це мистецтво управління. Я не отримував задоволення від бізнесових справ, хоча і був успішним. А от правильна політична діяльність мене надихає.

− За 29 років, які Ви можете виокремити досягнення?

− Найголовнішим досягненням, на мою думку, є те, що я не змінився за 29 років, незалежно від того, яку б посаду обіймаю. Я чітко усвідомив, що немає нічого більш швидкоплинного ніж успіх, розумію, що після білої смуги може бути темна. Я щодня думаю, як діятиму, коли настане темна смуга і чи залишаться поруч зі мною ті люди, які зараз, чи зможу дивитися у вічі тим, із ким нині працюю.

− Яка людина змінила Ваше життя?

− Відверто зауважу, що це Президент України Володимир Зеленський.

− Із ким із відомих українців минулого чи сучасності Ви б хотіли поспілкуватися й про що?

− Це може бути будь-яка історична постать. Богдан Хмельницький, Петро Сагайдачний, Іван Мазепа – це величні люди, які зробили багато для становлення української нації. Я б із ними поспілкувався про те, яка на тоді була геополітична обстановка, на які поступки чи компроміси вони змушені були йти, щоб програвши бій, виграти битву. Які були відносини з європейськими державами, Російською імперією. Що надихало людей і військо боронити свій край: це була ідеологія, або ж усвідомлення української держави, чи це були приземлені мотиви: завоювати територію, відібрати цінності та й усе. Мене завжди цікавив розвиток суспільства, як з’являються цінності, чим керуються люди на певних етапах, як розвиваються цивілізації. Серед сучасників хотів би поспілкуватися із філософами Сергієм Дацюком та Андрієм Баумейстром. 

− Які улюблені місця відпочинку на Черкащині і в Україні загалом?

− Не встиг ще відпочити на Черкащині. Відпочинок − це зміна обстановки, для мене найкраще абстрагуватися подалі від цивілізації, без телефону. Узагалі не можу довго відпочивати, 10 днів це вже випробовування. Мій відпочинок – 5 днів, але це має бути інша місцевість, обстановка, навіть інший клімат, і тоді можна перезавантажитися. Для різних типів утоми існують різні типи відпочинку. Можна втомитися фізично, коли виконуєш багато важкої роботи; інтелектуально, коли ти опрацьовуєш великі масиви інформації, можна емоційно − від перенасиченого спілкування, а буває, коли втомлюєшся духовно, і в тебе виникає відчуття, що ти робиш нікому не потрібно роботу. При мінімальних затратах часу і фінансів можна відпочити, змінюючи напрям діяльності, кардинально протилежний втомі: втомився фізично – працюй інтелектуально, втомився емоційно – зроби корисну справу і відчуй духовне наповнення, і т.д. Це дасть можливість швидко відновити сили. Для мене найкращий відпочинок біля моря, можливо, через те, що я виріс у Чернівецькій області, й до гір звик. Море – це зміна обстановки, краєвидів, але обов’язково має бути активний відпочинок, із спортом, пробіжками, запливами і, звісно, читанням книг.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x