У Черкаському госпіталі для інвалідів відпрацьовували гасіння пожежі (ВІДЕО)

В «Обласному госпіталі для інвалідів» пройшли показові пожежно-тактичні навчання із евакуацією персоналу і хворих. Навчання дозволили відпрацювати практичні дії по ліквідації пожеж і порятунку людей на об\’єктах з масовим перебуванням людей, перевірені можливості наявної наявними на озброєнні Черкаського гарнізону пожежно-рятувальної служби техніки до порятунку людей з висот, відпрацьована взаємодія пожежних підрозділів зі службами життєзабезпечення міста. Про це «Нова Доба» дізналася в Управлінні ДСНС України в Черкаській області.

Згідно з тактичним задумом на одному з поверхів обласного госпіталю для інвалідів сталося загоряння. У ході навчання було перевірено пожежну сигналізацію, наявні евакуаційні виходи, першочергові дії персоналу лікарні з оповіщення про пожежу та евакуації пацієнтів та обслуговуючого персоналу.

На початковому етапі навчань було проведено тренування обслуговуючого персоналу із первинними засобами пожежогасіння.

Рятувальники, у відповідності до планів та тактичних схем провели інженерне вивчення об’єкту та бойове розгортання наявних сил та засобів, передбачених для ліквідації такого роду пожеж.

Під час ознайомлення із схемами проїзду та наявними водо джерелами були відпрацьовані методи проведення розвідки, евакуації пацієнтів та забору води.

Традиційно для таких навчань більшість вправ рятувальники виконували із включенням у апарати на стиснутому повітрі у складі спеціальних ланок газодимозахисної служби. Саме такі мобільні підрозділи створюються для оперативної роботи рятувальників в умовах непридатного для дихання середовищі.

Підбиваючи підсумки тренувального заняття, начальник Черкаського міськрайонного відділу ДСНС Андрій Хижняк зазначив: -«Тренування особового складу щодо ліквідації пожеж на об’єктах з цілодобовим перебуванням людей та вдосконалення взаємодії між підрозділами ДСНС обслуговуючим персоналом та іншими оперативними службами міста – це основна мета сьогоднішнього заходу».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x