МОЗ оновило карантинні вимоги перед навчальним роком

МОЗ оновило карантинні вимоги перед навчальним роком

Перед навчальним роком в Україні запровадили нові карантинні правила щодо організації навчального процесу. Про це під час брифінгу 25 серпня повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує ТСН. За його словами, нові правила, зокрема, включають наступне:

  • Для учнів 1-4 класів пересування в школах будуть дозволяти без використання масок.
  • У помаранчевих зонах педагогам рекомендують носити захисні щитки, а в жовтих та зелених зонах − просто дотримання соціальної дистанції.
  • Окрім цього, якщо ж хоча б один учень із класу захворіє − на карантин піде весь клас.
  • Допуск вчителів на роботу відбуватиметься тільки після проведення відповідної термометрії.
  • Дозатори та антисептики повинні бути у закладі тільки на вході, надалі рекомендується ретельно мити руки після кожного уроку.

«У нас були оновлені рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я, поспілкувавшись з міжнародними експертами та освітянами, ми внесли певні зміни до наших протиепідеміологічних заходів», – наголосив Степанов.

Нагадаємо, у МОН повідомили, що на початку наступного навчального року, у вересні, школярі матимуть коригувальне навчання. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що за умови помірного розвитку епідемії коронавірусу в Україні діти підуть до школи 1 вересня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x