Протягом тижня на Черкащині переважатиме нестійка погода з грозами

Протягом тижня на Черкащині переважатиме нестійка погода з грозами

Календарне літо добігає до кінця, а осінь обережно прокладає свої стежки. Спадає спека, коротшають дні, темнішими стають ночі.
Тривалий дефіцит опадів, зокрема з початку літа 25−70 % та підвищений температурний фон призвели до жорсткої засухи на Черкащині. Це позначилося і на водності річок. Так, на річках Тясмин та Супій у створах гідропостів рівні води лише на 3−4 см вищі найнижчих рівнів за весь період спостережень. На річці Рось у створі гідрологічного поста Корсунь-Шевченківський водність близька до критеріїв маловоддя 21−29 %.
На полях і в лісах нашого регіону продовжує утримуватися надзвичайна 5 класу пожежна небезпека, лише на Жашківщині, де минулої ночі випало 15 мм дощу, ситуація покращилася. Про це повідомляють у Черкаському гідрометцентрі.

За синоптичними розрахунками, впродовж робочого на Черкащині переважатиме нестійка та нежарка погода з вірогідністю окремих грозових дощів, свіжим вітром західної чверті та температурами близько кліматичної норми. Помірні широти почала атакувати Атлантика. Щоправда, антициклони неохоче здають свої позиції і стримують надходження на Черкащину свіжого вологого повітря. Найближчої ночі на всю територію області впливатиме малорухомий атмосферний фронт, який зумовить грозові дощі різної інтенсивності. Завтра вдень вони припиняться. Температурні показники як вночі, так і вдень знизяться на 2−4º і денні максимуми не перевищуватимуть 23−25º.

Ще одна вірогідність дощів існує у четвер-п’ятницю. У вихідні погодою знову керуватиме антициклон, тому очікується суха погода з денними температурами 29−32º.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x