На місці Леніна в Лисянці встановлять Хмельницького

На місці Леніна в Лисянці встановлять Хмельницького

Нарешті в Лисянці вляглися пристрасті навколо колишнього пам’ятника Володимиру Леніну, радше його альтернативи після повалення бронзового вождя на площі Миру під час Революції Гідності. Він важив 1850 кілограм і оцінюється в 166 тисяч гривень. На останньому зібранні громадської ради було вирішено взагалі прибрати багатотонний гранітний п’єдестал і плити з центральної площі селища, і на їхньому місці висадити квіти та дерева. Це стане місцем відпочинку для лисян та гостей містечка. «Нова Доба» про це дізналася з сайту «Вісті Черкащини».

Майже три роки в селищі тривали перепалки, кого ж поставити на місце «вічно живого». Були пропозиції звести скульптуру Оранти, архістратига Михаїла, так як тутешня православна церква має назву Свято-Михайлівська.

Однак, цю ідею не сприйняли, бо належить вона Московському патріархату. До спільної думки так і не дійшли, тому й вирішили колишнє місце поклоніння комуністичному вождю перетворити в паркову зону. Коштів на це від продажу пам’ятника має вистачити.
Самому п’єдесталу теж знайдуть застосування. Ймовірно, козаки-реєстровці УРК встановлять на ньому скульптуру Богдана Хмельницького, який, за однією з версій, народився неподалік, у хуторі Монастирок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x