Навчання в школах розпочнеться: Черкащина нині в «зеленій» зоні

Навчання в школах розпочнеться: Черкащина нині в «зеленій» зоні

За останню добу в області виявили ще п’ять випадків захворювання на COVID-19, а за останні 14 днів зареєстрували 269 лабораторно підтверджених випадків. Про це на прессбрифінгу зазначила начальниця управління охорони здоров’я Лариса Кошова.

− Зараз 49 осіб перебувають на стаціонарному лікуванні, амбулаторно лікуються 211 осіб, заповненість ліжок у медзакладах становить 24,5 %, – зазначила Лариса Кошова. – На жаль, усього від коронавірусу померло 37 черкащан. Жінка 63 років із Лисянського району звернулася до лікувального закладу вже з ознаками пневмонії, мала тяжку супутню серцеву патологію і врятувати її не вдалося. Контактні особи обстежені й 6 з них мають позитивний результат. Нині вони перебувають під наглядом сімейного лікаря, стан пацієнтів задовільний, у деяких навіть немає ознак хвороби.

За словами Лариси Кошової, сьогодні епідситуацію в області визначають за низкою показників.

− По-перше, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, які призначені для госпіталізації хворих на коронавірус. Наступний критерій − кількість тестувань, він має становити понад 24 % тестування на 100 тис. населення протягом 7 днів, в області − 57,4 %. Останній базовий показник захворюваності на COVID-19, який вираховують за 14 днів і теж на 100 тис. населення. Нині на Черкащині − 21,4 % на 100 тис. Отже, перераховані дані засвідчують, що Черкаська область перебуває в «зеленій» зоні. Тому із 1 вересня діти можуть піти до школи, − пояснила Кошова.

− Усі першокласники мають пройти медичні огляди за місцем проживання до початку навчання. Учні других і старших класів повинні обстежитися протягом навчального року. За рекомендаціями МОЗУ, медогляд варто проходити ближче до дня народження, це зменшить скупчення дітей у лікарнях. Проведення медичних оглядів для учителів в умовах карантину є необов’язковими, − зазначила начальниця управління охорони здоров’я Лариса Кошова. − Дотримання усіх протиепідемічних заходів, носіння засобів індивідуального захисту, миття рук убезпечить нас від входження в інші зони.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x