У Черкасах запалили свічки в пам’ять про вбитих голодом

У Черкасах запалили свічки в пам’ять про вбитих голодом

Пам’ять жертв голодоморів ушановують черкащани. Спільний поминальний молебень відбувся біля пам’ятного знака, що в Соборному сквері обласного центру. Сюди помолитися за душі закатованих голодом прийшли як владці, так і пересічні містяни. Про це „Нова Доба” дізналася в Черкаській ОДА.

– Мені про весь жах тих часів розповідала бабуся, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Напевно, немає родини, яку б оминуло це горе. За різними підрахунками, понад чотири мільйони українців були вбиті голодом. На Черкащині голодною смертю загинули майже 300 тисяч жителів. І важливо це все пам’ятати, історію свого народу. Важливо робити висновки, щоби нічого подібного ніколи не повторилося.

Обласний керманич закликав долучитися до акції усіх, черкащан, запаливши у своїх домівках свічки в пам’ять про жертв голодоморів і долучитися до загальнонаціональної хвилини мовчання.

До слова, у цьому році виповнюється 84-я річниця організованого комуністичною владою колишнього СРСР геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років. За різними даними в ті роки загинуло майже 150 тисяч черкащан. Люди помирали від голоду, виснаження і дистрофії. Найбільше смертей від голоду на Черкащині зафіксовано у Христинівському районі – 24 168, у Черкаському – 20 273, Корсунь-Шевченківському – 13 521, Лисянському – 12 934, Тальнівському – 10 068, Уманському – 10 340.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x