Володимир Зеленський проінспектував прогрес «Великого будівництва»

Володимир Зеленський проінспектував прогрес «Великого будівництва»

Президент України Володимир Зеленський ознайомився із завершальним етапом реконструкції ділянки автомобільної дороги державного значення Н-08 Бориспіль – Дніпро – Маріуполь, яка ремонтується в межах Національної програми «Велике будівництво». Про це повідомляє пресслужба ОДА. 

У поточному році буде відновлено 11,6 км траси, на що передбачено 402 млн грн. Завершення будівельних робіт планується в жовтні.

Президентові доповіли, що на цій ділянці дороги вже прокладено верхній шар дорожнього покриття, влаштовані узбіччя і так далі.

У межах реконструкції дороги також передбачений ремонт мосту через річку Золотоношка, побудованого в 1974 році, та шляхопроводу через залізничну колію.

Під час спілкування з представниками ЗМІ Глава держави зауважив, що дороги на Черкащині дійсно будуються, і сьогодні всі присутні могли в цьому переконатися.

«За останні 10 років було побудовано на 50 км менше в цілому, ніж ми будуємо тільки за цей рік. На жаль, це не через те, що ми якісь чемпіони, а через те, що Черкащина в принципі була нецікава будь-якій владі на будь-якому рівні», – сказав Володимир Зеленський.

Всього в Черкаській області у 2020 році в межах «Великого будівництва» планують відремонтувати 234 км доріг державного значення та 122,3 км доріг місцевого значення. На будівництво, реконструкцію, капітальний і поточний ремонт місцевих доріг у межах субвенції передбачено 733,8 млн грн.

За словами очільника Укравтодору, цього року також буде відновлено близько 100 км найголовнішої траси Черкаської області – Н-16. Пріоритет – напрям у бік Умані.

Олександр Кубраков прогнозує, що за 2021 рік вдасться побудувати всі головні магістральні дороги на Черкащині, які з’єднають область з іншими регіонами України.

Зі свого боку Президент зазначив, що наступного року до програми «Велике будівництво» буде додано реконструкцію мостів та мостових переходів по всій території України.

«Це дуже важлива програма, там будуть гроші наших міжнародних партнерів, але велика частина буде саме наших бюджетних коштів. Також будуть залучені кредитні гроші, зокрема й наших державних банків», – повідомив Володимир Зеленський.

Крім автошляхів, у межах програми «Велике будівництво» у Черкаській області планується реалізувати 11 проектів соціальної та спортивної інфраструктури: чотири школи, п’ять стадіонів та два інших масштабних проекти (реконструкція Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка та ремонт Чорнобаївського районного спортивного комплексу).

«Я знаю, що в Черкасах є питання щодо стадіону. Я, чесно скажу, ще його не бачив, але всі великі стадіони нашої країни – це окрема частина цієї ж програми. Ми її будемо готувати та розуміти, у якій черзі в якій області країни ми побудуємо принципово важливі стадіони», – резюмував Глава держави.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x