Президент доручив включити до програми «Велике будівництво» дитсадок для мікрорайону Митниця

Президент доручив включити до програми «Велике будівництво» дитсадок для мікрорайону Митниця

Під час робочої поїздки Президента України Володимира Зеленського до Черкаської області до Глави держави звернулися представники бізнесу з проханням вирішити проблему відсутності дитячого садка в мікрорайоні Митниця у Черкасах, в якому проживає до 30 тис. осіб. При цьому найближчі дитсадки переповнені настільки, що після народження дитини необхідно ставати в чергу. Про це повідомляє офіційний інтернет-представник Президента України.

Президенту розповіли, що місцева влада у 2018 році виділила землю під будівництво, але попри обіцянки зведення дитсадка досі не почалося. Заклад має вміщувати до 300 вихованців. Згідно з першим кошторисом, вартість будівництва сягала 60 млн грн. Через інфляцію кошторис зріс.

Глава держави зауважив, що такий дитячий садок можна буде спорудити, включивши об’єкт у програму «Велике будівництво».

«У нас є новий голова обласної державної адміністрації. Ми й побачимо, як людина працює. До нього можна не просто звернутися. Ми об’єднаємо з нашою програмою «Велике будівництво». Спробуємо знайти можливості та ресурси й побудувати садочок», – зазначив Володимир Зеленський.

Він додав, що дитсадок можна буде звести впродовж року, взявши за основу типовий проект, який використовують у «Великому будівництві» для інших таких закладів. Це, зокрема, заощадить час на спорудження об’єкта. При цьому разом з новим очільником регіону буде знайдена нова ділянка, щоб уникнути можливого блокування будівництва садка з боку міської влади на вже виділеній землі.

«Думаю, нічого страшного, що ми візьмемо типовий проєкт», – сказав Глава держави.

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко додав, що будівництво можна буде почати вже цьогоріч.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x