Зеленський поінформував про Стратегію розвитку Черкащини (ВІДЕО)

Зеленський поінформував про Стратегію розвитку Черкащини (ВІДЕО)

Президент України Володимир Зеленський поінформував про стратегічні пріоритети розвитку регіону на 2021-2027 роки. Захід відбувся в Каневі біля підніжжя Чернечої гори 28 серпня. Про це повідомляє кореспондент інформаційного агентства «Нова Доба».

За словами Володимира Зеленського, Черкаська область має потужний агропромисловий комплекс, великий рекреаційний потенціал та хороші перспективи у креативній економіці, в ІТ-секторі. Він зазначив, що Черкащина має велике майбутнє в туристичній галузі, зокрема, у сфері внутрішнього та зовнішнього туризму.

– Після завершення пандемії коронавірусу Черкащина і вся Україна радо відкриють кордони усім гостям. Черкаський регіон багатий унікальними місцями. Це саме та земля, де можна відчути та зрозуміти справжній український дух, – додав Зеленський.

Представляючи Стратегію розвитку регіону, народний депутат Олександр Скічко наголосив, що одна з переваг області – географічне розташування, завдяки чому вона є логістичним центром.  Також Черкащина посідає п’яте місце в Україні з виробництва сільськогосподарської продукції.

– Одним з пріоритетних напрямків для інвестування є аграрна галузь. Ідеться не лише про вирощування сировини, а й переробну промисловість. Створення нових робочих місць у сільському господарстві – першочергове завдання, – зазначив депутат.

За його словами, Черкащина також має великий туристичний потенціал, однак для його реалізації потрібно вирішити проблему інфраструктури та побудувати дороги.

Стратегія передбачає також розвиток цифрової інфраструктури Черкащини – впровадження електронних інструментів контролю над владою з використанням ресурсів взаємодії онлайн. Зокрема, згодом у Черкаській області відкриють Офіс інвестицій при облдержадміністрації, де акумулюватимуться всі інвестиційні проєкти.

Держава підтримуватиме й відновлення соціально важливих об’єктів. Зокрема, планують реконструювати драматичний театр, збудувати єдиний центр екстреної медичної допомоги, завершити будівництво школи олімпійського резерву, а також створити центр розвитку креативної економіки Черкащини.

Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x