Організація роботи дитсадочків: МОЗ затвердило рекомендації

Організація роботи дитсадочків: МОЗ затвердило рекомендації

МОЗ України розробило перелік тимчасових рекомендацій щодо організації роботи дошкільних закладів освіти. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив про це під час брифінгу 29 серпня. Про це інформують на офіційному сайті МОЗ.

Перед початком зміни працівники закладу мають пройти обов’язковий температурний скринінг. Вихователі повинні забирати дітей на території закладу, але за межами будівлі дитсадка. Батьки не мають заходити до закладу.

За словами міністра охорони здоров’я, біля входу до садочка потрібно організувати місце для обробки рук спиртовими антисептиками. Максим Степанов наголосив, що діти мають дезінфікувати руки перед входом до будівлі під наглядом працівників. Усі епідеміологічні заходи в дитячих садках варто здійснювати в ігровій формі.

– Працівники повинні мити руки з рідким милом, або обробляти їх антисептиком не рідше ніж раз на дві години та після відвідування громадських місць. Поверхні в дитячому садочку потрібно дезінфікувати кожні дві години та відразу після завершення занять. Провітрювання приміщень має тривати не менше 15 хвилин перед відкриттям закладу та здійснюватись по черзі протягом дня в усіх кімнатах, – зазначив Степанов.

Міністр наголосив, що МОЗ забороняє використовувати багаторазові тканинні рушники, бо вони можуть вплинути на розповсюдження COVID-19. Також забороняється використовувати килими з довгим ворсом та м’які іграшки. Зокрема, заборонено заходити до приміщення у вуличному взутті та проводити масові заходи за участі батьків та всіх учнів дитсадка.

– Також аби уникнути масового скупчення варто сформувати графік прогулянок та занять, щоб групи не змішувались. Рекомендуємо обмежити заняття та вправи, під час яких діти контактують між собою та вихователями, і використовують спільний інвентар, – додав Максим Степанов.

Нагадаємо, рекомендації діють з травня 2020  року. Детальніше з ними ознайомитися можна за покликанням.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x