На Черкащині назвали найбільш затребувані професії

На Черкащині назвали найбільш затребувані професії

Роботодавці Черкаської області подали 19,6 тис. вакансій протягом січня-липня 2020 року, що на 26,6% менше, ніж у січні-липні 2019 року. Про це повідомляє відділ статистики та прогнозування ОЦЗ.

За видами економічної діяльності: 39,9% вакансій пропонують у сільському, лісовому та рибному господарствах, 15,7% на підприємствах переробної промисловості,  12,3% – в оптовій, роздрібній торгівлі та ремонті автотранспортних засобів.

Найбільший попит серед професійних груп мають робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання обладнання та машин.

У розрізі фаху роботодавці здебільшого потребують: трактористів-машиністів сільськогосподарськог

о (лісогосподарського) виробництва, водіїв автотранспортних засобів, в’язальників схемних джгутів, кабелів та шнурів,  трактористів, дорожніх робітників, водіїв  навантажувача, робітників з обслуговування та експлуатації обладнання, токарів, операторів лінії.

У сфері виробництва харчової продукції потрібні: машиністи (кочегари) котельної. Серед кваліфікованих робітників з інструментом – слюсарів-ремонтників, швачок,  електрогазозварників,  бетонярів, робітників з комплексного обслуговування будинків, мулярів, оброблювачів птиці, малярів, електромонтерів.

Також затребувані працівники сфери торгівлі та послуг (продавці продовольчих та непродовольчих товарів, продавці-консультанти, кухарі, охоронники, офіціанти, бармени, молодші медичні сестри).

Серед кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства поширені вакансії робітників з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, операторів машинного доїння, тваринників, птахівників.

Залишається високий попит на спеціалістів та фахівців з досвідом роботи – бухгалтерів,  агрономів,  економістів, а також медичних сестер.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані: підсобні робітники, прибиральники службових та виробничих приміщень, вантажники, укладальники-пакувальники, контролери енергонагляду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x