У Черкасах обговорили готовність освітніх закладів до навчального року

У Черкасах обговорили готовність освітніх закладів до навчального року

Питання готовності закладів освіти до нового навчального року, проведення медоглядів, ситуацію в лікувальних установах Черкас обговорили під час пресбрифінгу 31 серпня. Зустріч відбулася за участі начальниці управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Лариси Кошової, начальниці управління освіти і науки Черкаської ОДА Ольги Чепки та керівниці обласного лабораторного центру Людмили Кравченко. Про це повідомляє кореспондент інформаційного агентства “Нова Доба”. 

За словами  начальниці управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Лариси Кошової, останнім часом надходило багато повідомлень від черкащан про велику кількість батьків та дітей в місцевих поліклініках.

– Нагадаю, що медогляди повинні пройти, насамперед, учні перших класів. Другокласники та школярі старшого віку можуть обстежитися пізніше. Якщо в школах вимагають довідки – для початку достатньо надати довідку від лікаря-педіатра про стан здоров’я дитини, пізніше – пройти повний медогляд, – зауважила Кошова.

За її словами, варто, щоб батьки та діти дотримувалися соціальної дистанції та користувалися засобами захисту.

– Сьогодні спільно з колегами відвідали один із лікувальних закладів Черкас. І справді в приміщенні є скупчення дітей та батьків. На жаль, вони не реагують на зауваження персоналу щодо дотримання карантинних норм. Батьки вважають, що стоячи під дверима кабінетів, швидше потраплять до лікаря та пройдуть медогляд. Насправді це не так. Ми вкотре наголосили працівникам медустанови, щоб не забували нагадувати відвідувачам щодо виконання санітарно-протиепідемічних норм.

– За оперативними даними усі освітні заклади Черкащини забезпечені достатньою кількістю масок з розрахунку «одна маска на три години» на 5 днів та одна зміна додатково. Також співробітникам надали спеціальні окуляри, щитки, дезінфекційні засоби не лише для обробки рук, але й усіх видів поверхонь, – зазначила Чепка.

Ольга Чепка спільно з  керівницею управління охорони здоров’я Ларисою Кошовою відвідали декілька шкіл області.

– Усі директори і вчителі застосували засоби захисту, щоб розпочати навчальний рік у звичайний спосіб. Є школи, які навіть створили «зелені» класи. Вони винесли парти на шкільне подвір’я, убезпечити себе під час занять, – додала начальниці управління освіти і науки Черкаської ОДА.

Вона наголосила, щоб запобігти поширенню COVID-19 викладачі та працівники освітніх закладів повинні виконувати певні заходи: розмежовувати учнів, мінімізувати зустрічі дітей в коридорах, контролювати пересування школярів через декілька входів, застосовувати температурний скринінг.

За словами, керівниці обласного лабораторного центру Людмили Кравченко у Черкасах найбільша кількість хворих на COVID-19 – 638 осіб з початку пандемії.

– Найвищий рівень захворюваності коронавірусом реєструють у Черкасах – 638 осіб, Корсунь-Шевченківському районі – 89 осіб, Черкаському районі – 78 осіб, Городищенському районі – 75 осіб, Кам’янському районі – 72 особи,  Канівському районі – 68 осіб та Золотоніському районі – 66 осіб, – поінформувала Людмила Кравченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x